Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Rudens kokteiļi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dzērveņu punšs Ingvera martini Karstais cidonij

Sastāvdaļas 300 ml krūzei: 150 ml dzērveņu morsa vai pašgatavota dzērveņu
dzēriena, naža gals (ļoti maz!) sarīvēta muskatrieksta,
1 daiviņa apelsīna, 30 ml medus, 5 g vaniļas cukura, sauja mazos gabaliņos sagrieztu saldskābu ābolu, kanēlis.
1. Uz lēnas uguns karsē dzērveņu dzērienu kopā ar muskatriekstu.
2. Atsevišķā traukā ābolu gabaliņus apviļā kanēlī.
3. Kad dzērveņu dzēriens uzkarsis līdz apmēram 70 grādiem (piešaujot pirkstu, tas vairs netur karstumu), uguni nogriež un lej šķidrumu krūzē.
4. Ieber ābolu gabaliņus un pievieno medu.
5. Dzērienu pasniedz ar uzduramo kociņu, lai ābolus vieglāk apēst.

Sastāvdaļas 1 martini glāzei: 60 ml džina, 20 ml ingvera sulas, 20 ml laima sulas, 10 ml cukura sīrupa.
1. Šeikerā kādas 30 sekundes krata visas sastāvdaļas.
2. Pārlej dzērienu atdzesētā martini glāzē un pasniedz, dekorētu ar laima miziņu.
Sastāvdaļas 400 ml tējkannai: 2 cidonijas (var ņemt gan svaigas, notīrītas un sagrieztas, gan jau iecukurotas),
50 g dzērveņu, 40 g svaiga ingvera saknes, 3 strēmeles svaiga apelsīna miziņas,
2 šķēles citrona, 1 kanēļa standziņa, 2 krustnagliņas,
50 ml medus, ūdens un nedaudz ruma (pēc vēlēšanās).
1. Cidoniju šķēlītes, ingvera gabaliņus, dzērvenes, citrona šķēles, apelsīna mizu liek tējkannā un ar stampiņu sastampā, līdz no maisījuma sāk atdalīties šķidrums.
2. Tējkannu pielej ar verdošu ūdeni, pieliek krustnagliņas, kanēļa standziņu un ļauj visam 5-7 minūtes ievilkties.
3. Kad dzēriens nedaudz atdzisis, tam pievieno
medu.
4. Lej krūzē un pa malciņam dzer. Ja vēlas, sildošākam efektam dzērienam var pievienot 15 ml 73% ruma vai 40 ml 50% ruma.

Sastāvdaļas 200 ml glāzei: 100 ml burkānu sulas,
100 ml Latvijas rudens ābolu sulas, 1 selerijas kāts,
1 galda biete, 70 g ingvera.
1. Vispirms izspiež sulu no selerijas un ingvera, tad no galda bietes un visbeidzot no burkāniem un āboliem.
2. Visas sastāvdaļas samaisa, salej glāzē un dekorē ar kādu maigas garšas zaļumu - zirņa vai kreses dīgstu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?