Sācies īstais sēņu laiks!
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
4 personām vajadzēs: 300 g apšubeku, 500 ml saldā krējuma, 100 g
sīpolu, 4 ķiploka daiviņas, 80 g Holandes siera, 8 baltmaizes
šķēles, sāli, piparus
Sēnes, sīpolus un ķiplokus sagriež smalkos
gabaliņos un apcep, tad pievieno saldo krējumu un vāra aptuveni 15
min, kamēr masa sāk sabiezēt. To lej karstumizturīgā traukā,
pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek krāsnī 180 °C uz astoņām
minūtēm. Baltmaizi nograuzdē un pasniedz kopā ar žuljēnu.
Cūkgaļas fileja ar gaileņu sviestu un ceptiem k
4 personām vajadzēs: 800 g cūkas filejas, 150 g gaileņu, 5 g
sviesta, 3 daiviņas ķiploka, 800 g kartupeļu, 200 g puravu, sāli un
piparus
Sviestu sablendē ar apceptām gailenēm un ķiplokiem.
Cūkgaļas fileju apcep, tad iegriežot izveido kabatiņu un pilda tajā
gaileņu sviestu. Liek cepeškrāsnī 180 °C uz 12-15 min. Novārītus
kartupeļus apcep ar puraviem, visu kārto uz šķīvja.
Baltvīna medū ceptas baravikas ar svaigo sieru un
4 personām vajadzēs: 300 g baraviku, 3 ēd. k. medus, 100 ml
baltvīna, 100 g Filadelfijas vai tml. svaigā siera, 8 plānas
rupjmaizes šķēles, sviestu, meža ogas
Baravikas sagriež šķēlītēs
un sutina sviestā, medū un baltvīnā. Rupjmaizi sagriež plānās
šķēlēs un nograuzdē. Uz tām ziež sieru, liek virsū sēņu sautējumu,
dekorē ar ogām.
Bērzlapju karbonāde
4 personām vajadzēs: 12 vidējas bērzlapes, 5 olas, 100 g miltu,
120 g skābā krējuma, eļļu, sāli, piparus
Bērzlapēm nogriež
kātiņus un noņem mizu, tad panē: milti - ola - milti - ola. Cep uz
pannas no abām pusēm un pasniedz ar skābu krējumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!