Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. decembris
Inita, Elmārs, Helmārs

Sācies īstais sēņu laiks!

Pienākušas ziņas, ka šis ir ļoti labs sēņu gads un nupat arī sācies īstais sēņu laiks. Tāpēc brīvdienu rīti nav izmantojami ilgai gulšņāšanai. Kad gaismiņa vēl tikai svīst, jāvelk kājās zābaki, un ar sēņu groziņu rokās - mežā iekšā! Vērtīgās un veselīgās dabas veltes jālasa, jāgatavo, jāēd un jāliek arī ziemas krājumos. Liels sēņotājs ir Mārupes kafejnīcas Experience Cafe šefpavārs Rolands Rudzāts. Tikko viņš sievai un meitiņai Nikolai par prieku pagatavoja sēnes pēc paša receptēm: «Manām meitenēm garšoja, tāpēc iesaku receptes arī Dienas lasītājiem. Labu apetīti!»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

4 personām vajadzēs: 300 g apšubeku, 500 ml saldā krējuma, 100 g sīpolu, 4 ķiploka daiviņas, 80 g Holandes siera, 8 baltmaizes šķēles, sāli, piparus
Sēnes, sīpolus un ķiplokus sagriež smalkos gabaliņos un apcep, tad pievieno saldo krējumu un vāra aptuveni 15 min, kamēr masa sāk sabiezēt. To lej karstumizturīgā traukā, pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek krāsnī 180 °C uz astoņām minūtēm. Baltmaizi nograuzdē un pasniedz kopā ar žuljēnu.

Cūkgaļas fileja ar gaileņu sviestu un ceptiem k

4 personām vajadzēs: 800 g cūkas filejas, 150 g gaileņu, 5 g sviesta, 3 daiviņas ķiploka, 800 g kartupeļu, 200 g puravu, sāli un piparus
Sviestu sablendē ar apceptām gailenēm un ķiplokiem. Cūkgaļas fileju apcep, tad iegriežot izveido kabatiņu un pilda tajā gaileņu sviestu. Liek cepeškrāsnī 180 °C uz 12-15 min. Novārītus kartupeļus apcep ar puraviem, visu kārto uz šķīvja.

Baltvīna medū ceptas baravikas ar svaigo sieru un

4 personām vajadzēs: 300 g baraviku, 3 ēd. k. medus, 100 ml baltvīna, 100 g Filadelfijas vai tml. svaigā siera, 8 plānas rupjmaizes šķēles, sviestu, meža ogas
Baravikas sagriež šķēlītēs un sutina sviestā, medū un baltvīnā. Rupjmaizi sagriež plānās šķēlēs un nograuzdē. Uz tām ziež sieru, liek virsū sēņu sautējumu, dekorē ar ogām.

Bērzlapju karbonāde

4 personām vajadzēs: 12 vidējas bērzlapes, 5 olas, 100 g miltu, 120 g skābā krējuma, eļļu, sāli, piparus
Bērzlapēm nogriež kātiņus un noņem mizu, tad panē: milti - ola - milti - ola. Cep uz pannas no abām pusēm un pasniedz ar skābu krējumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?