Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Sasieti pa diviem, ar miltu paku

VALKA. Skolotāju ideālā skola

Rudenīgi saulains sveiciens! Skolotāju dienu mēs atzīmējām 7. oktobrī, iejūtoties skolotāju ādā. Man tika gods būt par mācību pārzini. Tagad zinu, cik sarežģīti ir veidot stundu sarakstu. Ir tik daudz sīkumu, kas jāņem vērā! Dienas gaitā guvām vairākas atziņas: stundās jābūt pēc iespējas stingrākiem, lai neļautu kāpt sev uz galvas. Jāturas kopā un jāpalīdz kolēģiem. Taču visjaukākais bija, kā sveicām mīļos skolotājus. Mēs, jaunā skolas vadība, jau plkst. 6.30 no rīta bijām skolā, lai skolotājus cienātu ar karstu tēju un kafiju, pīrādziņiem un cepumiem. Bijām sagatavojuši arī nelielu uzdevumu - uz balta palaga skolotājiem bija jāzīmē sava ideālā skola. Mums bija interesanti pēc tam paskatīties, kāda katram tā izskatās. Diena pagāja jaukā atmosfērā. Mēs lepojamies ar savu skolu!

Vivita Brolīte, Valkas ģimnāzija

KULDĪGA. Esi sakarīgs!

Čau! Šonedēļ piepeši atskārtu - ārprāts, ārā satumst tik ātri! Un cik labi, ka man ir vieta, kur pavadīt tumšos rudens vakarus. Piektdienās tā ir Mārtiņzāle Kuldīgā. Tur notiek kristīgie jauniešu vakari Connec+ed. Tajos var piedalīties jebkurš - garlaicīgi nebūs, katru nedēļu sagaidāms kāds pārsteigums! Aizvadītajā piektdienā pie mums viesojās jaunieši no Norvēģijas. Viesi mums rādīja drāmu, kopā dziedājām, neizpalika arī sarunas pie karstas tējas krūzes. Kā raksturot norvēģus? Spēlē Nindzjas viņi bija nepārspējami! Nākamnedēļ Connec+ed piedāvā tautas bumbas turnīru. Es jau tagad zinu, kas tajā uzvarēs - draudzība, sirsnība, smiekli un pozitīvas emocijas! Starp citu, viens no vārda «connected» tulkojumiem ir «sakarīgs»!

Krista Papēde, Kuldīgas 2. vidusskola

DOBELE. Nakts futbols un dzeja

Pagājusī nedēļa bija īpaša divu notikumu dēļ. Ģimnāzijā atzīmējām mūsu novadnieces Annas Brigaderes 150. dzimšanas dienu. Tika izspēlētas ainiņas no Anneles stāstiem un no pasaku lugas Princese Gundega un karalis Brusubārda, lasīta viņas dzeja. Skanēja arī I. Kalniņa komponētā Fināla dziesma. Dziesmots bija arī piektdienas vakars, kad ģimnāzijas koris Sadziedis devās nakts pārgājienā. Apbruņojušies ar lukturīšiem un atstarotājiem, gājām caur mežiem, pa pļavām, ik pa brīdim apstājoties, lai ieklausītos te zosu skaņās, te meža klusumā. Nonākuši galā, iekūruši ugunskuru un nedaudz iestiprinājušies, sadalījāmies komandās, un nakts futbols varēja sākties! Visu interesantāku padarīja garā, slapjā zāle, kas kalpoja par spēles laukumu, kā arī lukturīši, ko katrs spēlētājs lietoja, lai izgaismotu ceļu bumbas atrašanai. Forši!

Jānis Skrebels, Dobeles Valsts ģimnāzija

DAGDA. Dziesmas skolotājiem

Nedēļas nogalē skaļi svinējām Skolotāju dienu. Beidzot pilnīgi visa skola bija skolēnu rokās. Valdījām ne sliktāk par skolotājiem! Stundas tika vadītas godam, mazākie skolēni bija apmierināti. Es pati iejutos direktores lomā. Skolotāji atzina, ka no manis sanāk labs vadītājs! Skolotājiem veltītajā koncertā dziedājām dziesmas, dejojām balles dejas un divpadsmitie pat sagatavoja lielisku priekšnesumu - uzvilka maskas ar skolotāju sejām un enerģiski dejoja. Koncertā viesojās arī čigāni no 10. klases - viņi zīlēja prēmijas un dubultotas algas! Nu bet pēc skolotāju piektdienas, sestdien, Dagdā norisinājās Latvijas Veselības diena - masu skrējiens, nūjošana un meistargrupu sacensībās krosā.

Daiga Krilova, Dagdas vidusskola

SMILTENE. Uzvar «Valde&Nieki»

Mūsu skolā norisinājās aktīva priekšvēlēšanu kampaņa, un katra partija centās pierādīt sevi no labākās puses. Mēs, Desmito partija Valde&Nieki, atjaunojām bojāto radiocentru, par ko pašiem bija liels prieks. Arī citas partijas bija pacentušās, piemēram, partija RRR atjaunoja galda tenisu. Piektdien vēlēšanu diena bija ļoti spraiga, sīvi cīnījāmies par skolēnu pašpārvaldes vakantajām vietām. Liels prieks, ka es un mana partija uzvarējām, iegūstot sešas vietas pašpārvaldē. Drīz uzzināsim, kurš būs skolēnu pašpārvaldes prezidents. Bet vakar lidostā sagaidījām norvēģus, viņi pie mums ieradušies Nordic plus projekta ietvaros. Cerams, norvēģiem patiks Latvija un Smiltene. Kā mums ies, rakstīšu nākamnedēļ. Pa vidu šiem notikumiem mēs cenšamies izbaudīt skaisto rudeni Smiltenē - izbaudi arī tu!

Dita Pētersone, Smiltenes Centra vidusskola

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?