Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sastāva aprises skaidrākas

Veselības problēmu dēļ uz Latvijas hokeja izlases pēdējām pārbaudes spēlēm Šveicē pirms nākamnedēļ startējošā pasaules čempionāta Krievijā nedosies uzbrucēji Miks Indrašis un Nikolajs Jeļisejevs, kā arī aizsargs Aleksandrs Jerofejevs. Mājās paliks arī nomināli trešais vārtsargs Jānis Kalniņš, kā arī aizsargi Renārs Demiters un Kristaps Zīle.

«Nekas traks viņa mugurai nav, dzīvotājs būs,» par Indraša traumu sacīja Latvijas izlases ārsts Jānis Kvēps. Tomēr piesardzības nolūkos uz Šveici viņš nedosies. Mikam bija paredzēta vieta pirmajā uzbrucēju trijniekā līdzās Zemgum Girgensonam, kurš trešdien pirmoreiz šajā pavasarī kāpa uz ledus ar izlasi, un Kasparam Daugaviņam. Trešdien treniņā Indraša vietu pirmajā trijniekā ieņēma Rodrigo Ābols, un tā, visticamāk, būs arī Šveicē.

Mazliet citāda situācija ir ar aizsargu Aleksandru Jerofejevu, kurš pēc lauztās ribas trešdien gan slidoja ar komandu un individuāli darbojās ar ripu, taču no vingrinājumiem, kuros iespējama kontakta cīņa, bija atbrīvots. Zinot, ka aizsargu rindas pasaules čempionāta kontekstā rada vislielākās bažas, viņa nedošanās komandai līdzi uz Šveici var novest arī pie Maskavas maču vērošanas no malas. Izlases uzaicinājumam neatsaucās Čehijā sezonu nupat beigušais Jēkabs Rēdlihs, kurš maija beigās gaida ģimenes pieaugumu. Uz Šveici Jerofejeva vietā dosies Jānis Andersons. Visticamāk, starp abiem arī izšķirsies pēdējais liekais aizsargs pasaules čempionātam.

Latvijas izlases sastāvs ieguva skaidrākas aprises trešdienas treniņā. Uz ledus bija četri pilni piecnieki sarkanos un baltos tērpos, bet pašlaik pamataptverē neiekļuvušie hokejisti slidoja dzeltenos tērpos: Edgars Kulda, Demiters, Zīle un Ozoliņš. Indrašim atgūstot veselību, šim pulciņam, visticamāk, pievienosies Rodrigo Ābols.

Latvijas izlases maiņas treniņā bija šādas: Galviņš - Siksna, Ābols - Girgensons - Daugaviņš, Sotnieks - Cibuļskis, M. Rēdlihs - Džeriņš - R. Bukarts, Freibergs - M. Širokovs, Meija - Bičevskis - Saulietis, Rubīns - Andersons, Svorcovs - A. Širokovs - Pavlovs.

Ja šādi maiņu virknējumi paredzēti arī pasaules čempionāta ievadā, kas ir ticams, jo treneris vēlas Šveicē spēlēt ar Krievijas mačiem iecerētajam modelim pietuvinātiem virknējumiem, šogad pasaules čempionātā džokera kārti mēģinās izspēlēt ar Edgaru Siksnu. 23 gadus vecajam aizsargam ar labo nūjas tvērienu uzticēta loma skaitliskā vairākuma pirmajā brigādē, kas treniņā tika aktīvi slīpēta. Pieaugušo pasaules čempionātos līdz šim nespēlējušais Siksna cītīgi klausījās pieredzējušā maiņas biedra Gunta Galviņa padomos, kādu netrūka.

Savukārt Aleksejs Širokovs, kas izlases treniņiem pievienojies tikai šonedēļ, iejuties ceturtajā uzbrucēju virknējumā, un izskatās, ka viņam tiks atvēlēta svarīga loma skaitliskajā mazākumā.

Naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika sezonu Amerikas Hokeja līgā pagarināja Ro-nalds Ķēniņš un viņa Jūtikas Comets, kas pagarinājumā ar 2:1 pārspēja Olbanī Devils, sērijā līdz trim uzvarām panākot 1-2. Sērijas nākamā spēle tiks aizvadīta naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika. Tas nozīmē, ka par uzbrucēja Ķēniņa, kas šosezon piedalījās NHL mačos, pievienošanos izlasei jau Šveicē nevar būt runas.

Latvijas izlase ceturtdien no rīta aizvadīs pēdējo treniņu Latvijā un uzreiz pēc tā izlidos uz Šveici. 29. aprīlī pārbaudes mačs tiks aizvadīts Ženēvā (20.45 pēc Latvijas laika), bet 30. aprīlī Neišatelē (18.45). Pēc tam valstsvienība atgriezīsies Latvijā, bet uz Maskavu izlidos 5. maija rītā jeb dienu pirms pirmā mača čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēm Šveicē
Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Elvis Merzļikins
Aizsargi: Jānis Andersons, Edgars Siksna, Ralfs Freibergs, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Kristiāns Rubīns, Maksims Širokovs
Uzbrucēji: Kaspars Daugaviņš, Kaspars Saulietis, Rodrigo Ābols, Vitālijs Pavlovs, Artūrs Ozoliņš, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Zemgus Girgensons, Edgars Kulda, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Aleksejs Širokovs, Gints Meija, Māris Bičevskis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?