Siers, biezpiens un pelni
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Fetas siera saganaki ar tomātiem un olīveļļu
ČETRĀM PORCIJĀM VAJADZĒS: 400 g fetas siera, 8 vidēja lieluma
jaunās ražas tomātus, 4 ķiplokus, 8 ēd.k. olīveļļas (var izmantot
rapšu eļļu), 16 olīvas, 2 paprikas, 1 bazilika saišķīti, sarkano
sīpolu, tikko apceptas baltmaizes šķēles.
Tomātus nomazgā
un pārgriež uz pusēm, liek karstumizturīgā traukā. Sašķēlē sīpolu,
papriku sasmalcina un kopā ar olīvām liek traukā pie tomātiem.
Ķiplokus nemizotus sagriež uz pusēm un izvieto trauka malās. Pāri
liek šķēlēs sagrieztu fetas sieru. Visu pārlej ar eļļu, pārkaisa ar
baziliku, liek cepeškrāsnī un cep 230 grādu temperatūrā aptuveni
7-10 minūtes.
Pasniedz ar tikko apceptām baltmaizes šķēlēm.
Izturēts pelnos vārīts biezpiena siers ar ābolu ie
ČETRĀM PORCIJĀM
VAJADZĒS: 400 g 9%
biezpiena, 75 g zilā
siera,
1 tējk. sāls, 75 g sviesta,
4 olu dzeltenumus,
4
vidēja lieluma jaunās ražas ābolus, 2 ēd.k. brūnā cukura,
2 ēd.
k. citrona sulas, pelnus apviļāšanai (labāk izmantot augļu koku
pelnus).
Biezpienu liek katliņā un silda, līdz veidojas
viendabīga caurspīdīga masa. Tad pievieno sāli, sviestu, zilo sieru
un pavāra uz lēnas uguns, līdz veidojas viendabīga masa. Noņem
katliņu no plīts un masā iemaisa olu dzeltenumus, vēlreiz uzkarsē
un lej virumu sagatavotā formā, kuru novieto aukstā vietā, lai
atdziest.
Ābolus nomizo, izņem serdi un smalki sagriež, pievieno
cukuru, vāra uz lēnas uguns, kamēr veidojas viendabīga ievārījuma
konsistence. Tad pievieno citrona sulu un atkal uzvāra. Iegūto
ievārījumu atdzesē un pataupa līdz servēšanas brīdim.
Kad siers
atdzisis, to izņem no formas, apvārta pelnos, aptin ar marles
gabaliņu un novieto aukstumā.
Servējot galdā, nogriež siera
šķēli, tai virsū liek ābolu ievārījumu un pasniedz ar svaigi
apceptu maizi.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri