Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Skaidrību līdz Maskavai

Trenera krēsls ir brīvs, un vaļa šādās reizes ir spekulācijām. Krievijas medijs Sport-express ziņo, ka Harijs Vītoliņš atteicies no piedāvājuma kļūt par Rīgas Dinamo galveno treneri.

«Man ir tikai viena versija, no kurienes parādījusies šāda informācija. Kad 2. janvārī biju ieradies Rīgā uz Vladimiram Jurzinovam veltīto hokeja spēli, man bija saruna ar Juri Savicki (Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs - M. Z.). Tad arī man tika uzdots jautājums, ko es domājot par Rīgas Dinamo trenēšanu, uz ko atbildēju, ka līdz sezonas beigām koncentrēšos darbam Krievijas izlasē,» Dienai skaidroja Vītoliņš. Sezonu Harijs Vītoliņš sāka KHL kluba Maskavas Dinamo galvenā trenera amatā, bet decembra beigās tika atbrīvots. Viņš joprojām ir Oļega Znaroka palīgs Krievijas valstsvienībā un patlaban gatavo komandu maijā paredzētajam pasaules čempionātam Maskavā. «Jāskatās, ko Oļegs darīs. Runāt ar visiem var un vajag. Es gribu tikai uzsvērt to, ka Rīgas Dinamo neesmu atteicis, jo par šo tēmu konkrēti nav runāts.»

Uz jautājumu, vai Rīgas Dinamo variants patiešām būtu interesants, Harijs norāda, ka Rīgā viņam vienmēr ir bijis patīkami strādāt. «Rīgā jau viss ir zināms - gan spēlētāji, gan vide, bet šobrīd es patiešām neko konkrētu nevaru atbildēt. Turpmākā mēneša laikā, kad visi būs uz vietas, centīšos noskaidrot, kādi ir nākotnes plāni Krievijas izlasē. Līgums ar Krievijas izlasi man beidzas 31. maijā.»

Znaroks savulaik parakstīja līgumu par darbu Krievijas izlasē uz četriem gadiem, lai komandu gatavotu 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm. Skaidrs gan arī, ka Znarokam nopietns atskaites punkts būs šā gada pasaules čempionāts. Ja mājiniekiem nebūs zelta medaļu, iespējami visādi notikumu pavērsieni. Jebkurā gadījumā jau tagad ir runas, ka Znaroks varētu trenēt arī kādu kluba komandu. Izskan versija, ka Sanktpēterburgas SKA varētu piedāvāt darbu Znarokam. Vai tas nozīmē, ka pie šāda scenārija Harijs atkal kļūtu par viņa palīgu? «Ja mēs esam kopā izlasē un mērķis ir olimpiāde, tad es domāju, ka prātīgākais mums ar Oļegu būtu kopā strādāt un gatavoties darbam Krievijas izlasē,» uzskata Vītoliņš.

Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs Dienai skaidroja, ka galvenā trenera meklējumi ir sākušies un ka tā esot viena no prioritātēm. Kluba vadības redzeslokā ir arī Vītoliņš. «Jāsaprot patiesās budžeta iespējas, tad arī zināsim, ko konkrēti varam atļauties. Ir nepieciešams treneris, kurš nopietni strādās ar mūsu jaunajiem spēlētājiem. Mums neder treneris, kurš strādājis tikai lielbudžeta komandās ar jau sagatavotiem augsta līmeņa spēlētājiem.»

Ja reiz trenera jautājums ir viena no prioritātēm, tad Rīgas Dinamo galvenais treneris, iespējams, būs zināms vēl līdz maijā paredzētajam pasaules čempionātam (PČ). Līdz PČ skaidrību par savu nākotni vēlas arī Vītoliņš.

Aizvadīto sezonu Rīgas Dinamo sāka ar Somijas speciālistu Kari Heikilu pie vadības grožiem. Pēc nesekmīgā snieguma janvāra sākumā Heikile tika atbrīvots no galvenā trenera pienākumiem. Līdz sezonas beigām komandas ģenerālmenedžeris Sējējs kļuva par galvenā trenera vietas izpildītāju. Sējējs jau ir parakstījis jaunu līgumu ar Dinamo, bet turpmāk pildīs tikai ģenerālmenedžera pienākumus.

Šosezon Rīgas Dinamo Rietumu konferencē ieņēma 12. vietu 14 komandu konkurencē. Pirmo reizi KHL vēsturē rīdzinieki divus gadus pēc kārtas neiekļuva izslēgšanas stadijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rīgas Dinamo

Galvenie treneri
Juliuss Šuplers 2008. gada 25. jūnijs - 2011. gada 29. marts
Peka Rautakalio 2011. gada 27. aprīlis - 2012. gada 5. novembris
Artis Ābols 2012. gada 5. novembris - 2015. gada sezonas beigas (līdz 2013. gada aprīlim bija pienākumu izpildītājs)
Kari Heikile 2015. gada 6. jūlijs - 2016. gada 7. janvāris
Normunds Sējējs 2016. gada 7. janvāris - 2016. gada sezonas beigas (pienākumu izpildītājs)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?