Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Skaņu dzejnieku novērtētā pulsēšana

Latvijas Nacionālajā operā vakar, 15. martā, norisinājās 20. ikgadējā Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons pasniegšanas ceremonija.

Prestižākajā kategorijā Gada albums par labāko tika nosaukts muzikālās apvienības The Sound Poets ieraksts Pulsē, kas šajā nominācijā pārspēja grupu Skyforger, Sigma, Zāle un Prāta vētra pērn izdotos albumus. Skaņu dzejnieku ieraksts plūca laurus arī kategorijā Popmūzikas albums.

Nomināciju līderi Aminata un Prāta vētra šajā vakarā saņēma pa divām balvām. Jaunā dziedātāja ieguva Zelta mikrofonu kategorijā Labākā debija par savu albumu Inner voice un nominācijā Labākā dziesma par pašas sacerēto kompozīciju Love injected, ar kuru viņa ieņēma 6. vietu Eirovīzijas dziesmu konkursā Vīnē.

Savukārt latviešu popmūzikas veterāni Prāta vētra uzvarēja kategorijā Koncertieraksts par savu DVD 7 soļi svaiga gaisa, kurā ir iemūžināta pagājušā gada 29. augustā notikusī grupas uzstāšanās Rīgā (režisors - Kaspars Roga). Viņi tika pie balvas arī īpašajā nominācijā Alfas gada dziesma par skaņdarbu Ziemu apēst.

Kategorijā Radiohits šajā vakarā triumfēja dziedātājs Dons ar savu dziesmu Dieviņš, kuru viņš ir sarakstījis kopā ar teksta autoru Ingu Bērziņu. Šajā ceremonijā dziedātājs saņēma vēl vienu Zelta mikrofonu - nominācijā Videoklips par labāko tika atzīts viņa dziesmas Pašā ielas galā vizualizācija, kuras režisors ir Kaspars Roga.

Kategorijā Akadēmiskās mūzikas albums uzvarēja ieraksts Emīls Dārziņš, kurā Valsts akadēmiskais koris Latvija diriģenta Māra Sirmā vadībā ir ieskaņojis visas pazīstamā latviešu komponista sarakstītās dziesmas korim, atzīmējot Emīla Dārziņa (1875-1910) 140. dzimšanas dienu.

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas svinīgajā ceremonijā par īpašo devumu mūzikas attīstībā tika godināts Maestro Raimonds Pauls, kurš šī gada 12. janvārī nosvinēja 80 gadu jubileju. Populārais komponists savu neskaitāmo balvu kolekciju tagad ir papildinājis ar vēl vienu atzinību - Dimanta mikrofonu.

Šī balva Maestro Raimondam Paulam tika pasniegta kā «Latvijā un pasaulē visvairāk izdotajam, viskuplāk tiražētajam, visvairāk atskaņotajam autoram un izpildītājam», teikts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas organizētāju formulējumā, kurā akcentēts viņa talants populārās mūzikas jomā un ciešā saistība ar akadēmiskajām vērtībām.

Balva par mūža ieguldījumu tika piešķirta mūziķim Pitam Andersonam (1944-2016). Šo lēmumu Latvijas Mūzikas producentu apvienība pieņēma jau pagājušā gada oktobrī, taču tā īstenošanos uz skatuves viņš pats vairs nepiedzīvoja - 20. janvārī viņš aizgāja mūžībā pēc smagas slimības.

«Staigājošā tradicionālās amerikāņu mūzikas enciklopēdija un daudzu goda nosaukumu īpašnieks Pits Andersons ir latviešu populārās mūzikas leģenda. Par viņa dzīves jēgu kļuva rokenrols, kura dzīvinošās skaņas dzima pagājušā gadsimta 50. gadu vidū,» par Pitu Andersonu rakstīja muzikoloģe Daiga Mazvērsīte.

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons nominantus un uzvarētājus nosaka profesionāla žūrija 46 ekspertu sastāvā. Ierakstus vērtēšanai piesaka paši mūziķi, izdevēji un producenti. Šī balva aptver visus mūzikas žanrus - popmūziku, roku un metālu, akadēmisko mūziku, hiphopu, elektronisko mūziku, šlāgeri un kantrimūziku, indie, tautas un pasaules mūziku, džezu un blūzu, dziesminieku daiļradi un bērnu mūziku.

Pilns Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas uzvarētāju saraksts ir lasāms interneta vietnē www.zeltamikrofons.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?