Veselības ministrs Juris Bārdziņš, tiekoties ar Latvijas profesionālo izglītības iestāžu vadītājiem un pedagogiem, arī akcentējis izglītības iestāžu nozīmi skolēnu veselības veicināšanā, un izskanējusi ideja: «Lai skaidrotu veselīga uztura un dzīvesveida būtību, izglītības iestāžu pedagogiem palīgā varētu doties jaunie uztura speciālisti, piemēram, no Rīgas Stradiņa universitātes.»
L. Neimane stāsta, ka jau tagad konsultācijās regulāri tiekas ar izglītības iestāžu pārstāvjiem, skolēniem un skolēnu vecākiem no visas Latvijas un sniedz padomus veselīga uztura jautājumos. Arī Pārtikas ķīmijas centra vadītāja Ida Jākobsone norāda, ka gan studenti, gan akadēmiskos grādus uzturzinātnē ieguvušie speciālisti gatavi veikt izglītojošo darbu skolās.
Aizsākušies arī vairāki projekti, kuru mērķis ir izglītot skolēnus, pedagogus un vecākus par veselīgu uzturu, lai jaunajai paaudzei jau no bērnības veidotu noturīgus veselīgas ēšanas ieradumus, bet pieaugušos mudinātu izvērtēt savus ēšanas ieradumus, izdarot izvēli par labu veselīgam uzturam. Lai veicinātu skolēnu un vecāku izpratni par veselīga uztura nozīmi, a/s Hanzas maiznīcas sadarbībā ar LU Medicīnas fakultātes speciālistiem nolēmusi sākt veselīga uztura lekciju ciklu Latvijas skolās, ziņo aģentūra LETA. Lekciju laikā sākumskolas skolēniem saprotamā un vienkāršā valodā, izmantojot spēles elementus, stāstīs par to, kas ir jāēd katru dienu un kāda nozīme cilvēka attīstībā ir dažādām pārtikas produktu grupām, piemēram, graudaugiem un maizei.