Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Slēpotāji pašplūsmā

Bēdīga situācija Latvijas distanču slēpošanas saimē bija jau iepriekš, bet pēc trenera Jēkaba Nākuma atgriešanās biatlona lauciņā tā kļuvusi pavisam nožēlojama. Latvijas izlase ir bez trenera, vienīgie divi sportisti atstāti bez uzraudzības - lai dara, ko var un ko vēlas.

Aizvadītās nedēļas nogalē Madonā norisinājās FIS sacensības distanču slēpošanā. Pēdējos gados bija ierasts, ka mači notiek zem daudzmaz prestižā Skandināvijas kausa posma zīmes, bet šogad tur notika... Lietuvas čempionāts. Jo tālāk, jo trakāk. Labākie no Latvijas dalībniekiem tajā bija nevis izlases dalībnieki, bet gan uz biatlonu pārgājušais Arvis Liepiņš un... biežāk uz divriteņa sēdošais Oskars Muižnieks, kurš gan visai regulāri Latvijas mērogā pārspēj pa kādam slēpotājam un biatlonistam.

«Šosezon centāmies ieviest līgumu sistēmu ar potenciālajiem izlases dalībniekiem. Dažādu iemeslu dēļ tos parakstījuši tikai divi. Arvim Liepiņam mēs devām iespēju šosezon izmēģināt spēkus biatlonā. Kā būs tālāk, vēlāk redzēs. Pašlaik viņa nav mūsu redzeslokā, taču neizslēdzu varbūtību, ka ik pa laikam viņš piedalīsies arī kādās distanču slēpošanas sacīkstēs,» Dienai situāciju komentēja Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) pārstāvis Agris Raugulis.

Pašlaik akcents tiekot likts uz jauniem slēpotājiem, norādīja Raugulis. Konkrētus uzvārdus perspektīvākajiem slēpotājiem viņš gan nemācēja nosaukt, taču noprotams, ka runa ir par Raimo Vīgantu un Patrīciju Eiduku - abi kvalificējās Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm, kas šogad notiks Lilehammerē Norvēģijā. Un par abiem esot interese arī no biatlonistu saimes.

Atgriežoties pie sacensībām Madonā, no labākās puses sevi tajās apliecināja vienīgais vīriešu izlases dalībnieks - Indulis Bikše. Desmit kilometru distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu viņš ieguva otro vietu. Bet 15 kilometru distancē brīvajā stilā Bikše pēc kritiena pirmajā aplī pieļāva mājas trases apstākļos nepiedodamu kļūdu - aizslēpoja pa nepareizo apli, veica divreiz garāku distanci, nekā pienāktos, un otrajā aplī izstājās. Bikše ir vienīgais Latvijas pārstāvis Pasaules kausa posmos šosezon. Somijā viņš ieguva 114. vietu no 115 sprinta kvalifikācijā, bet desmit kilometru distancē brīvajā stilā apsteidza četrus slēpotājus un ieguva 105. vietu. Savukārt Itālijā viņam 82. vieta sprinta kvalifikācijā un 83. pozīcija 15 kilometru klasikā. Pagājušā gada pasaules čempionātā junioriem viņš izcīnīja cienījamo 17. vietu desmit kilometros brīvajā stilā. Pēc sportista iesniegtajiem plāniem LSS šosezon starti PK posmos vairs nav paredzēti. Arī pasaules čempionāts šogad nenotiks (tas notiek tikai nepāra skaitļu gados). Latvijas distanču slēpotāji galvenokārt orientējas uz līmeni zemākā Skandināvijas kausa posmiem.

Raugulis norādīja, ka ir plāns apzināt talantīgākos slēpotājus Latvijas sporta skolās, taču pagaidām tas izdevies tikai daļēji. Cerīgākais no jauniešiem pašlaik izskatās Raimo Vīgants, taču līdz brīdim, kad viņš būs konkurētspējīgs arī pasaules augstākajā līmenī, vēl tāls ceļš ejams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Distanču slēpošana

Latvijas izlase: Inga Dauškāne (1980. gads), Indulis Bikše (1995. gads)
Nav trenera

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?