Smalki ziemas ēdieni
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Kartupeļu šķēles ar rukolu un sēnēm
4 porcijām vajadzēs: 500 g kartupeļu, 200 g sēņu, 100 g rukolas,
40 g sviesta, 20 g cietā siera, olīveļļu, sāli,
piparus
Cepešplāti iesmērē ar sviestu. Kartupeļus sarīvē plānās
šķēlītēs (ar speciālo rīvi vai mizojamo nazi izdosies sarīvēt īpaši
plānas) un kārto uz plāts, pārsmērē ar sviestu, uzber sāli un liek
cepeškrāsnī. Cep 220 grādos grila režīmā tikai no augšpuses, līdz
kartupeļi ir zeltaini brūni. Ja mājās ir karstumizturīgi trauki,
varat likt kartupeļus pa taisno šķīvjos, šaut cepeškrāsnī un pēc
tam uzreiz pasniegt katram ēdājam individuālu porciju.
Uz pannas
olīveļļā apcep sēnes (šefpavārs iesaka baravikas, bet varat
izmantot arī citas, kas jums pieejamas). Rukolu samaisa ar
apceptajām sēnēm, pieber sāli, piparus un liek uz apceptajiem
kartupeļiem. Pārkaisa ar sarīvētu cieto sieru.
Krāsnī cepts līnis
4 porcijām vajadzēs: 4 gab. līņa (katrs aptuveni 500 g), 300 g
kausēta siera, 200 g burkānu, 200 g selerijas sakņu, 200 g puravu,
200 g fenheļa, 2 citronus, 1 ķiploka galviņu, olīveļļu, sāli,
piparus
Līni izķidā un nomazgā, no ārpuses un iekšpuses ierīvē
ar sāli, pipariem, ķiplokiem un citroniem. Olīveļļā apcep salmiņos
sagrieztus dārzeņus un kapātus ķiplokus. Apceptajos dārzeņos
iemaisa kausēto sieru un pilda līnī. Cep cepeškrāsnī 190 °C
aptuveni 30 minūtes.
Biezpiena krēms ar zemeņu mērci
4 porcijām vajadzēs: 100 g saldā krējuma, 180 g biezpiena,
80 g cukura, 20 ml gaišā ruma, citrona miziņu, vanilīnu,
150 g zemeņu, 50 g pūdercukura, sulu no 1/4 citrona
Saldo
krējumu ar cukuru uzputo. Biezpienu izberž caur sietu, tad samaisa
ar putukrējumu, pievieno rumu, rīvētu citrona miziņu un vanilīnu.
Samaisa. Uz pāris minūtēm ieliek ledusskapī.
Mērcei zemenes
(der atkausētas saldētās) ar pūdercukuru un citrona sulu sakuļ
blenderī.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri