Svētku vakariņām
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Aperitīvs pirms vakariņām Citādiem Ziemassvētkie
Schloss Saarstein Riesling, Mosel, 7%, Vācija, 2009. gads. Cena
- Ls 8,71, Stockmann
Valentīna Grandāne.
Mozeles stila rīslings. Saldums un skābums labā līdzsvarā, pēcgaršā
patīkama skābuma nianse. Pussalds, var dzert arī bez ēdiena, vienu
pašu. Ja izvēlaties baudīt ar ēdienu, derēs kopā ar
Dienvidaustrumāzijas virtuvi, upes zivīm, saldskābu ābolkūku,
sorbertiem. Pirms dzeršanas kārtīgi jāatdzesē.
Einārs
Lazdiņš. Ziemassvētku vakarā šis varētu būt kā aperitīvs - pirmā
vīna glāze pirms vakariņām. Tiem, kam patīk saldi vīni, būs prieks.
Taču par šo neapvainosies arī tie, kas izvēlas sausus
vīnus.
Rolands Rudāns. Cukurains konču aromāts. Arī garšā
saldskāba bārbele.
Kaspars Zariņš. Garšo kā cukurgraudiņš,
iemērkts smaržīgā liķierī.
Verus Riesling, 13%, Slovēnija,
2011. gads. Cena - ap Ls 9, XO veikali, Stockmann
Valentīna
Grandāne. Šķiet, ļoti pieklājīgs komercklases Sauvignon
Blanc - izteikti sauss un kraukšķīgs. Izteiksmīgāks nekā abi
iepriekšējie. Ja cena ir ap Ls 5, tad ļoti izdevīgs pirkums. Der
arī kā aperitīvs vakariņu sākumam vai ar kazas siera uzkodām,
garneļu salātiem.
Einārs Lazdiņš. Aromāts fantastisks -
greipfrūti un ērkšķogas. Ļoti sauss vīns ar lielu skābes saturu.
Netradicionāliem Ziemassvētkiem - ar kazas siera sacepumu,
svaigajiem salātiem.
Rolands Rudāns. Aromātā vasarīga nianse
- saulē vēl nesakarsusi jāņoga. Garšā greipfrūts un pomelo. Starta
vīns. Viesiem jādzer, kamēr saimniece vēl rosās pa virtuvi.
Cilvēkiem, kam patīk sausi vīni. Kārtīgi jāatdzesē.
Kaspars
Zariņš. Vissmaržīgākais no degustētajiem. Ja liktu ostīt, šo es
smaržotu visilgāk un noreibtu jau no smaržas vien. Iedzerot iedzeļ
mēles sānos, bet diezgan garšīgs.
Piccini Memoro, 14%,
Itālija. Cena - ap Ls 4,50, Maxima, Cenu klubs, Rimi,
Elkor
Valentīna Grandāne. Izskatās labāk,
nekā ir patiesībā. Vīns ar diezgan biezu smiņķa kārtu. Dūmakainā
augļu garša nāk no ozola, kurā vīns ir turēts. Pats par sevi tas ir
visai plāns. Lai šo baudītu pie nopietna cepeša, vīnam ir par maz
skābuma. Derēs kopā ar kārtīgi nokūpinātu šķiņķi vai speķīti, kādu
reizēm tirgū var nopirkt.
Einārs Lazdiņš. Es gan šo labprāt
liktu Ziemassvētku galdā. Augļains aromāts ar eikaliptu pieskaņu.
Garšā vīns nav būdīgs, tas ir viegls, ar augļainu garšu. Uzvēdī
krustnagliņa. Kaut kas no Ziemassvētkiem tajā ir.
Rolands
Rudāns. Neuzbāzīgs, inteliģents aromāts. Ja Ziemassvētku laikā
iekursiet kamīnu, jums būs pieklājīgs un saprotams sarunu
biedrs.
Kaspars Zariņš. Man šķiet garšīgs,
gribas izgaršot vēl un vēl. Paliek patīkama pēcgarša.
Maycas del Limari Reserva Especial Cabernet Sauvignon,
14,5%, Čīle, 2008. gads. Cena - Ls 8,98, Dylan Decanter, Riga Wine
& Spirit Outlet
Valentīna Grandāne.
Beidzot Ziemassvētki! Lūk, šis, manuprāt, ir labs svētku vakara
vīns. Silts un koncentrēts. Derēs gan pie mežacūkas cepeša, gan pie
šokolādes kūkas.
Einārs Lazdiņš.
Piesātināta krāsa. Aromātā gatavi ķirši un žāvētas plūmes. Es šo
ieteiktu gan ar jēru, gan liellopa steiku. Lielisks svētku vakara
noskaņai.
Rolands Rudāns. Kad Ziemassvētku
viesi aizbraukuši, bērni nolikti gulēt, šo varētu baudīt divatā ar
mīļoto sievieti vai pat vienatnē - pārdomāt, kāds bijis aizvadītais
gads un kā viss noticis. Ja Ziemassvētkus nesvinētu mājās, bet ietu
ciemos, šo noteikti ņemtu līdzi ciemkukulim.
Kaspars Zariņš. Tā kā man šokolādes kūka
negaršo, es šo labprāt izdzertu pie gaļas.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri