Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. decembris
Inita, Elmārs, Helmārs

Sviestmaizes apēšanai darbā

Tiem, kas nepusdieno darbavietai tuvākajā sabiedriskās ēdināšanas vietā un neņem līdzi uz darbu nedēļas zupu, restorāna Gūtenbergs šefpavārs Rolands Rudzāts iesaka idejas sviestmaizēm. Gardām un nedaudz neierastākām, nekā ikdienā esam pieraduši ēst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Oriental Pita maize ar dārzeņu salātiem

4 personām vajadzēs: 4 gab. Oriental Pita maizes, 200 g paprikas, 150 g cukini, 100 g sarkano sīpolu, 100 g baraviku (var izmantot jebkuras sēnes, taču pēc šī gada sēņu ražas lielākajai daļai cilvēku mājās noteikti ir sagatavoti saldētu sēņu krājumi), salātu lapas Mērcei: 250 ml dabiskā jogurta, 30 g valriekstu, 15 g pistāciju (var izmatot jebkurus citus riekstus), sāli, piparus, cukuru pēc garšas
Riekstus viegli sasmalcina un sajauc ar jogurtu un garšvielām. Maizi iegriež, izveidojot kabatiņu. Visus dārzeņus un sēnes sagriež līdzīgos salmiņos un apcep uz pannas. Kad atdzisuši, tos iemaisa mērcē un liek maizes kabatiņā ar salātu lapām. Sviestmaizes var pasniegt arī uzsildītas.

Klasiskā tostermaize ar mazsālītu lasi

4 personām vajadzēs: 8 gab. Klasiskās tostermaizes, 20 šķēļu mazsālīta laša (var izmantot jebkuru zivi - vārītu, ceptu vai kūpinātu - bez asakām, arī garneles), 200 g tomātu, 150 g gurķu, salātu lapas Mērcei: 250 g majonēzes, 5 g tomātu pastas, sāli, cukuru, piparus pēc garšas
Tostermaizi nograuzdē no abām pusēm (lai maize nesamirktu), tad uzsmērē nedaudz mērces, liek salātu lapas, tomātu, gurķi (sagrieztu šķēlītēs), laša šķēles, tad virsū otru maizes šķēli. Pārgriež gareniski uz pusēm un pasniedz.

Fazer melnās doniņas ar cūkas cepeti

4 personām vajadzēs: 4 Fazer melnās doniņas, 300 g cūkas cepeša, 250 g marinētu gurķu,
150 g marinētu sīpolu, 100 g marinētu sēņu, salātus
Mērcei: 250 g majonēzes, 10 g diļļu, 10 g pētersīļu, 1 daiviņu ķiploka, sāli, cukuru, piparus pēc garšas. Mērces sastāvdaļas sablenderē
Maizei uzziež mērci, virsū kārto salātu lapas, gaļu, marinētos dārzeņus, virsū liek otru maizes šķēli un pasniedz.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?