Sviestmaizes apēšanai darbā
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Oriental Pita maize ar dārzeņu salātiem
4 personām vajadzēs: 4 gab. Oriental Pita maizes, 200 g
paprikas, 150 g cukini, 100 g sarkano sīpolu, 100 g baraviku (var
izmantot jebkuras sēnes, taču pēc šī gada sēņu ražas lielākajai
daļai cilvēku mājās noteikti ir sagatavoti saldētu sēņu krājumi),
salātu lapas Mērcei: 250 ml dabiskā jogurta, 30 g valriekstu, 15 g
pistāciju (var izmatot jebkurus citus riekstus), sāli, piparus,
cukuru pēc garšas
Riekstus viegli sasmalcina un sajauc ar
jogurtu un garšvielām. Maizi iegriež, izveidojot kabatiņu. Visus
dārzeņus un sēnes sagriež līdzīgos salmiņos un apcep uz pannas. Kad
atdzisuši, tos iemaisa mērcē un liek maizes kabatiņā ar salātu
lapām. Sviestmaizes var pasniegt arī uzsildītas.
Klasiskā tostermaize ar mazsālītu lasi
4 personām vajadzēs: 8 gab. Klasiskās tostermaizes, 20 šķēļu
mazsālīta laša (var izmantot jebkuru zivi - vārītu, ceptu vai
kūpinātu - bez asakām, arī garneles), 200 g tomātu, 150 g gurķu,
salātu lapas Mērcei: 250 g majonēzes, 5 g tomātu pastas, sāli,
cukuru, piparus pēc garšas
Tostermaizi nograuzdē no abām pusēm
(lai maize nesamirktu), tad uzsmērē nedaudz mērces, liek salātu
lapas, tomātu, gurķi (sagrieztu šķēlītēs), laša šķēles, tad virsū
otru maizes šķēli. Pārgriež gareniski uz pusēm un pasniedz.
Fazer melnās doniņas ar cūkas cepeti
4 personām vajadzēs: 4 Fazer melnās doniņas, 300 g cūkas cepeša,
250 g marinētu gurķu,
150 g marinētu sīpolu, 100 g marinētu
sēņu, salātus
Mērcei: 250 g majonēzes, 10 g diļļu, 10 g
pētersīļu, 1 daiviņu ķiploka, sāli, cukuru, piparus pēc garšas.
Mērces sastāvdaļas sablenderē
Maizei uzziež mērci, virsū kārto
salātu lapas, gaļu, marinētos dārzeņus, virsū liek otru maizes
šķēli un pasniedz.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!