Tīteņi ar gaļu un sieru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Tīteņi ar maltu vistas gaļu un rīsiem, pasniegti a
4 personām vajadzēs: 200 g maltas vistas gaļas, 150 g vārītu
rīsu, 8 blanšētas Savojas kāpostu lapas, 10 g pētersīļu, sāli,
piparus pēc garšas, 2 daiviņas ķiploka, 2 zariņus timiāna, 1
sīpolu, eļļu cepšanai, 2 lauru lapas, 100 g saldā krējuma Mērcei:
400 g tomātu savā sulā, 2 daiviņas ķiploku, 1 sīpolu, eļļu
cepšanai, 100 g mandeļu, sauso baziliku, 1/2 ēd. k. cukura, sāli,
piparus pēc garšas
Apcep sīpolus un ķiplokus. Maltajai gaļai
pievieno sāli, piparus, sasmalcinātus zaļumus, apceptus sīpolus un
ķiplokus, vārītus rīsus. Visu samaisa un pilda blanšētās Savojas
kāpostu lapās, satin un uz pannas apcep no abām pusēm. Liek katlā
vārīties ūdeni, kuram pievieno pastu, saldo krējumu, lauru lapas,
timiānu, koriandra sēklas, sāli un piparus. Liek iekšā tīteņus un
uz mazas uguns sautē 40 min.
Mērcei apcep sīpolus, ķiplokus,
pieber klāt grauzdētas, sasmalcinātas mandeles. Lej klāt
sablendētus tomātus, pievieno garšvielas. Visu uz lēnas uguns vāra
15 min.
Tīteņi ar lēcām un maltu jēra gaļu, pasniegti ar k
4 personām vajadzēs: 200 g maltas jēra gaļas, 150 g vārītu zaļo
lēcu, 8 blanšētas kāpostu lapas, 5 g pētersīļu, 5 g piparmētru,
sāli, piparus pēc garšas, 2 daiviņas ķiploka, 1 sīpolu, 1 zariņu
timiāna, eļļu cepšanai, 1 ēd. k. tomātu pastas, 2 lauru lapas, 1
tējk. koriandra sēklu, krējumu, zaļumus
Apcep sīpolus un
ķiplokus. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, zaļumus, lēcas,
apceptos sīpolus un ķiplokus. Visu samaisa un pilda blanšētās
kāpostu lapās, satin un uz pannas apcep no abām pusēm. Liek katlā
vārīties ūdeni. Ūdenim pievieno tomātu pastu, lauru lapas, timiānu,
koriandra sēklas, sāli un piparus. Liek iekšā tīteņus un uz mazas
uguns sautē 40 min. Pasniedz ar krējumu.
Ar sēnēm un sieru pildītas mangolda (lapu biete)
4 personām vajadzēs: 400 g sēņu, 150 g siera, sāli, piparus pēc
garšas, 1 zariņu timiāna, 20 g diļļu, 10 g sojas mērces, 1 sīpolu,
2 daiviņas ķiploka, 8 mangolda lapas (ziemā biešu lapas var nopirkt
tirgū vai lielveikalos), eļļu cepšanai. Mērcei: 150 g sviesta, 50 g
baltvīna, 1 olu, tabasko, sāli, muskatriekstu pēc garšas
Sēnes,
sīpolus un ķiplokus apcep. Sieru sarīvē ar rupjo rīvi un samaisa
kopā ar sēnēm, dillēm, sāli, pipariem. Pilda blanšētās mangolda
lapās (kā tīteņus) un liek vārīties sālsūdenī aptuveni 5
min.
Mērcei karstā ūdens peldē izkausē sviestu, pielej klāt
baltvīnu. Pieliek garšvielas, maisot pievieno olu dzeltenumu,
turpina maisīt, līdz mērce sabiezē.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!