Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Tīteņi ar gaļu un sieru

Tīteņu receptes svētdienīgām vēla rudens pusdienām sagatavojis restorāna Neiburgs šefpavārs Sandis Bružas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Tīteņi ar maltu vistas gaļu un rīsiem, pasniegti a

4 personām vajadzēs: 200 g maltas vistas gaļas, 150 g vārītu rīsu, 8 blanšētas Savojas kāpostu lapas, 10 g pētersīļu, sāli, piparus pēc garšas, 2 daiviņas ķiploka, 2 zariņus timiāna, 1 sīpolu, eļļu cepšanai, 2 lauru lapas, 100 g saldā krējuma Mērcei: 400 g tomātu savā sulā, 2 daiviņas ķiploku, 1 sīpolu, eļļu cepšanai, 100 g mandeļu, sauso baziliku, 1/2 ēd. k. cukura, sāli, piparus pēc garšas
Apcep sīpolus un ķiplokus. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, sasmalcinātus zaļumus, apceptus sīpolus un ķiplokus, vārītus rīsus. Visu samaisa un pilda blanšētās Savojas kāpostu lapās, satin un uz pannas apcep no abām pusēm. Liek katlā vārīties ūdeni, kuram pievieno pastu, saldo krējumu, lauru lapas, timiānu, koriandra sēklas, sāli un piparus. Liek iekšā tīteņus un uz mazas uguns sautē 40 min.
Mērcei apcep sīpolus, ķiplokus, pieber klāt grauzdētas, sasmalcinātas mandeles. Lej klāt sablendētus tomātus, pievieno garšvielas. Visu uz lēnas uguns vāra 15 min.

Tīteņi ar lēcām un maltu jēra gaļu, pasniegti ar k

4 personām vajadzēs: 200 g maltas jēra gaļas, 150 g vārītu zaļo lēcu, 8 blanšētas kāpostu lapas, 5 g pētersīļu, 5 g piparmētru, sāli, piparus pēc garšas, 2 daiviņas ķiploka, 1 sīpolu, 1 zariņu timiāna, eļļu cepšanai, 1 ēd. k. tomātu pastas, 2 lauru lapas, 1 tējk. koriandra sēklu, krējumu, zaļumus
Apcep sīpolus un ķiplokus. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, zaļumus, lēcas, apceptos sīpolus un ķiplokus. Visu samaisa un pilda blanšētās kāpostu lapās, satin un uz pannas apcep no abām pusēm. Liek katlā vārīties ūdeni. Ūdenim pievieno tomātu pastu, lauru lapas, timiānu, koriandra sēklas, sāli un piparus. Liek iekšā tīteņus un uz mazas uguns sautē 40 min. Pasniedz ar krējumu.

Ar sēnēm un sieru pildītas mangolda (lapu biete)

4 personām vajadzēs: 400 g sēņu, 150 g siera, sāli, piparus pēc garšas, 1 zariņu timiāna, 20 g diļļu, 10 g sojas mērces, 1 sīpolu, 2 daiviņas ķiploka, 8 mangolda lapas (ziemā biešu lapas var nopirkt tirgū vai lielveikalos), eļļu cepšanai. Mērcei: 150 g sviesta, 50 g baltvīna, 1 olu, tabasko, sāli, muskatriekstu pēc garšas
Sēnes, sīpolus un ķiplokus apcep. Sieru sarīvē ar rupjo rīvi un samaisa kopā ar sēnēm, dillēm, sāli, pipariem. Pilda blanšētās mangolda lapās (kā tīteņus) un liek vārīties sālsūdenī aptuveni 5 min.
Mērcei karstā ūdens peldē izkausē sviestu, pielej klāt baltvīnu. Pieliek garšvielas, maisot pievieno olu dzeltenumu, turpina maisīt, līdz mērce sabiezē.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?