Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Un sākas viss no gala

Man ļoti patīk gada laiku ritums. To var mērīt arī, piemēram, ar pavāra skatienu. Gads sākas ar cūkas cepeti un skābiem kāpostiem, pavasarī pirmie pieneņu lapu salāti, un tad visa dabas ēdamā palete tiek likta lietā līdz rudenim, līdz jaunam cūkas šņukuram.

Šogad īpaši gaidīju sēnes! Kad aktīvākie pirmo sēņu medītāji feisbukā demonstrēja pielasītos grozus, manī uzbangoja balta skaudība! Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs, demonstrējot sēņotāja guvumu, bija īpaši kaitinošs. Gribējās viņam lūgt atļauju doties uz slepenajiem mežiem. Tirgū pirktām sēnēm nav ne tā garša, ne tā smarža, kas paša lasītajām! Tomēr devos uz Centrāltirgu! Tur vasara pašā pilnbriedā! Viss grozos, kastēs, burkās un glāzēs sapildīts. Tāpēc lūdzu restorānu Zilā govs un 4 rooms šefpavāram Rolandam Rudzātam, lai iesaka jaunus ēdienus no Latvijas dabas dāvanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Gaileņu salāti ar kūpinātu bekonu, mellenēm un k

Četrām porcijām vajadzēs: 2 lapu salātu galviņas, 250 g ķirštomātu, 300 g kūpināta bekona, 300 g gaileņu, 30 g sviesta, 100 g melleņu. Mērcei: nedaudz diļļu un pētersīļu, 1 ķiploka daiviņu, 10 g citrona, 100 g majonēzes, 100 g skābā krējuma, sāli, piparus, cukuru pēc garšas.

1. Gailenes apcep sviestā un kārto uz šķīvja ar lapu salātiem un pārējām sastāvdaļām.
2. Mērcei visas sastāvdaļas sablenderē un pārlej salātiem.

Zemeņu sorbets ar bazilika un piparmētru pesto 3

Desmit porcijām vajadzēs: 1,5 kg zemeņu, 400 g cukura, 1 citrona sulu. Mērcei: 3 g bazilika, 10 g piparmētru, 3 laima augļus, 100 g cukura
1. Cukuru ar citrona sulu un pusglāzi ūdens vāra, līdz cukurs izkusis, un sablenderē ar zemenēm, tad izkāš caur sietu un liek saldētavā, ik pa pusstundai apmaisot.
2. Kad sasalis, taisa bumbiņas un pasniedz ar mērci.

Melleņu risoto ar vārītu vistas fileju un jauno zi

Četrām porcijām vajadzēs: 4 vistas filejas, 400 g burkānu, 200 g sīpolu, 50 g ķiploku, 10 g diļļu, 5 g timiāna, sāli, piparus pēc garšas, 250 g risoto rīsu, 100 g melleņu, 50 g sīpolu, 3 g ķiploku, 5 g timiāna, 20 g sviesta. Biezenim: 400 g zaļo zirnīšu, 100 g vistas buljona, 2 g estragona
1. Vistas fileju ar dārzeņiem vāra, kamēr fileja mīksta, buljonu saglabā.
2. Gatavo risoto. Apcep sīpolus, ķiplokus, tad pieber rīsus un pielej vistas buljonu. Uz lēnas uguns vāra, pamazām lejot klāt buljonu un pie beigām - berot iekšā mellenes, kamēr rīsi gatavi un kļuvuši viegli krēmīgi.
3. Biezenim zirnīšus ar estragonu novāra nelielā buljona daudzumā un sablenderē.
4. Sagatavoto kārto uz šķīvja un pasniedz.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?