Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Uz pjedestāla vairākumā

Svētkus saviem līdzjutējiem nedēļas nogalē Pērnavā sarūpēja Jelgavas un Ozolnieku volejbolisti, izcīnot godalgas Baltijas līgas finālčetriniekā. Katrai no komandām bija pa skaistai uzvarai un sāpīgam zaudējumam, bet divi Latvijas klubi šo sacensību labāko trijniekā nav bijuši kopš Schenker otrās līgas sezonas 2007. gadā.

Finālā gan atkal uzvarēja igauņi, jo pārliecinošie sezonas līderi Parnu VK savu skatītāju priekšā apliecināja savu pārsvaru. «Varu tikai noņemt cepuri viņu priekšā, jo finālu Pērnavas komanda aizvadīja gandrīz nevainojami,» Dienai atzina Biolars/Jelgava galvenais treneris Jurijs Deveikus, kura padotie ar labu sniegumu pusfinālā izcīnīja sudraba medaļas, bet Poliurs/Ozolnieki dramatiskā piecu setu cīņā atspēlējās no praktiski zaudētas pozīcijas spēlē par trešo vietu un ieguva bronzas godalgas.

Principiālā Latvijas klubu duelī pusfinālā pārsteidza tas, cik viegli Biolars/Jelgava tika galā ar Poliurs/Ozolnieki, kas mazliet atdzīvojās vien trešā seta beigās, uzvarot sarežģītu tā galotni, taču jelgavnieki uzreiz pēc tam pielika cīņai punktu un pirmo reizi vēsturē sasniedza turnīra finālu. Šķita, ka līdzīgs scenārijs draud atkārtoties arī spēlē par trešo vietu, kurā Oži vāji iesāka pirmos divus setus un, lai gan abos izdevās pietuvoties un deficītu sadeldēt, galotnēs pārāki bija Rakveres volejbolisti. «Spēles gaitā uzlabojām sniegumu, īpaši jau serves uzņemšanā, tāpēc izdevās cīņas gaitu lauzt. Šādās spēlēs jau daudz nosaka pāris veiksmīgu epizožu, pēc kurām iniciatīva var pāriet uz vienu vai otru pusi. Izšķīra jau tas, kuram tā rociņa mazāk notrīcēja,» pieredzējušais Ozolnieku spēlētājs Ivo Baranovskis norādīja uz izšķirošo cīņu niansēm. Ozīši ne tikai atspēlējās, bet arī izvilka teju zaudētu trešo setu, kura vidū igauņiem bija piecu punktu pārsvars, taču ar veiksmīgu servju un aizsardzības darbību sēriju izdevās zaudēto ātri atgūt un pārspēt morāli jau sagrautos pretiniekus. «Iespējams, viņi pāragri noticēja uzvarai. Varbūt beidzās spēki. Centāmies izmantot katru iespēju, tāpēc ir liels gandarījums, ka esam izcīnījuši trešo vietu,» priecājās Baranovskis.

Finālspēlē Parnu VK komanda spēlēja ļoti pārliecinoši, ar spēcīgu servi un uzbrukumu praktiski nedodot jelgavniekiem iespēju uzelpot. Tikai trešajā setā Biolars/Jelgava parādījās kādas iespējas aizķerties spēlē, taču iegūto triju punktu pārsvaru seta galotnē vairāku neveiksmīgu epizožu rezultātā nosargāt neizdevās, un mājinieki uzvarēja trijos setos. «Ar šāda līmeņa komandām varēsim cīnīties tad, kad būsim profesionāla komanda. Viņi var domāt tikai par volejbolu, bet mums, spēlētājiem, ir jādomā arī par pamatdarbu. Un tā ir būtiska starpība,» uzsvēra treneris Deveikus.

Latvijas klubi Baltijas (iepriekš Schenker) līgas finālā nebija spēlējuši kopš turnīra pirmajām divām sezonām 2005.-2007. gadā. Pērn finālčetriniekā nebija nevienas Latvijas komandas, bet šosezon divas izcīnījušas medaļas. «Tas Latvijai ir labs sasniegums,» vērtē treneris Deveikus. «Abas komandas visas sezonas gaitā spēlējušas stabili. Šosezon, protams, tas ir solis uz priekšu, taču, vai tā būs arī nākamajos gados, rādīs laiks un situācija ar spēlētājiem,» treneris ir piesardzīgs, runājot par Igaunijas dominances mazināšanos.

Volejbola sezona turpināsies ar Latvijas čempionāta izslēgšanas cīņām, kas sāksies jau otrdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Volejbols

Baltijas līga
Fināls
Parnu VK - Biolars/Jelgava 3-0 (25:17, 25:20, 25:20)

Par 3. vietu
Rakvere VK - Poliurs/Ozolnieki 2-3 (36:34, 25:22, 16:25, 11:25, 13:15)

Pusfināls
Poliurs/Ozolnieki - Biolars/Jelgava 1-3 (14:25, 16:25, 26:24, 21:25), Parnu VK - Rakvere VK 3-1 (27:25, 18:25, 25:21, 25:18)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?