Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Uzbrukumā pastiprinājums

Stipri pietuvināts sastāvs pasaules čempionāta modelim. Latvijas hokeja izlasē pirmajā pārbaudes spēlē ar Baltkrieviju laukumā dosies arī ilggadējie valstsvienības spēlētāji Edgars Masaļskis, Kaspars Daugaviņš un Miķelis Rēdlihs, kuri nespēlēja pārbaudes mačus Dānijā. Pirmā spēle ar baltkrieviem Arēnā Rīga ceturtdien pulksten 19.30. Tiešraide LTV7.

Sastāva aprises kļūst aizvien skaidrākas, lai gan līdz pasaules čempionāta sākumam vēl ir trīs nedēļas. Pēdējā postenī pēc Ervīna Muštukova svītrošanas no kandidātu saraksta konkurence gan nav mazinājusies, jo klāt pienācis Ivars Punnenovs, kuram, iespējams, tiks dota iespēja sevi apliecināt otrajā spēlē ar Baltkrieviju. Nākamajā nedēļā treniņprocesā iesaistīsies par Šveices vicečempionu kļuvušais Elvis Merzļikins. Kad aiz okeāna sāksies izslēgšanas spēles, konkrētāk varēs spriest par Kristera Gudļevska izredzēm spēlēt pasaules čempionātā. Katrā ziņā vārtsarga līnijā situācija ir visintriģējošākā un neskaidrākā.

Aizsardzībā paredzams tikai viens vērā ņemams papildinājums - pieredzējušais aizsargs Georgijs Pujacs, kurš Slovākijā Banska Bistricas 05 iClinic sastāvā otrdien ar 0:1 zaudējumu Nitrai sāka finālsēriju. Iespējams, nākamnedēļ uz treniņiem tiks uzaicināts Jānis Andersons, kuram sezona Slovākijā jau ir beigusies. Atlētikas zālē turpina trenēties viens no Rīgas Dinamo aizsardzības balstiem Krišjānis Rēdlihs, taču potītes savainojuma dēļ ledus treniņos viņš nepiedalās, tāpēc diezin vai atlabs līdz pasaules čempionātam.

Uzbrukumā maiņas ir pietuvinātas pasaules čempionāta iespējamam variantam. Jāzīlē tikai, kur treneri izbrīvēs vietu NHL sezonu beigušajam Zemgum Girgensonam. Viņa spēlēšana ir paredzama tikai pēdējās divās izbraukuma pārbaudes spēlēs ar Šveici 29. un 30. aprīlī. Galīgā atbilde vēl nav saņemta no Ronalda Ķēniņa; nākamnedēļ esot iespējama AHL spēlējošā Ņikitas Jevpalova ierašanās.

Latvijas izlases sastāvs pirmajai spēlei ar Baltkrieviju: Masaļskis (Punnenovs); Cibuļskis - Sotnieks, Indrašis - Meija - Daugaviņš, Galviņš - Jerofejevs, M. Rēdlihs - Džeriņš - Bukarts, R. Freibergs - M. Širokovs, Skvorcovs - Pavlovs - Ābols, Kulda - Bičevskis - Saulietis, Siksna, Jeļisejevs. Ārpus pieteikuma atstāti vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Ričards Birziņš, Kristiāns Rubīns un Kristaps Zīle, uzbrucēji - Toms Andersons, Artūrs Ozoliņš un Juris Upītis.

Baltkrievijas izlase trešdienas pēcpusdienā Rīgā ieradās sastāvā, kas arī nav tālu no optimālā. Galvenā trenera Deivida Lūisa rīcībā jau ir visi trīs vārtsargi (naturalizētais Kevins Lalands, Vitālijs Ko-vaļs un Dmitrijs Miļčakovs), kuri, visticamāk, arī brauks uz pasaules čempionātu. Aizsardzības līnija treneriem pagaidām sagādājot lielākās galvassāpes. Treneri cer uz trijiem AHL spēlējošajiem aizsargiem. No uzbrucējiem Rīgā nespēlēs Džefs Plets, kuram Maskavas CSKA sastāvā turpinās KHL finālsērija, savukārt NHL spēlējošais Mihails Grabovskis galvas savainojuma dēļ šopavasar izlasei varētu arī nepalīdzēt. Paredzams, ka Rīgā kopā spēlēs vadošais trijnieks ar brāļiem Sergeju un Andreju Kosticinu un Alekseju Kalužniju.

Baltkrievijas izlase pagājušajā nedēļā Grodņā pārbaudes spēlēs uzveica Franciju ar 2:1 «bullīšos» un 8:1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību

Pasaules čempionātā Krievijā komandas būs dažādās pilsētās. Latvija spēlēs A grupā Maskavā, Baltkrievija - B grupā Sanktpēterburgā
Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) reitingā augstāk ir Baltkrievijas izlase. Pēc sekmīgā snieguma pagājušajā PČ baltkrievi pakāpās par divām pozīcijām un tagad ieņem 9. vietu, Latvija noslīdēja vienu pozīciju uz leju - uz 10. vietu
2015. gada pasaules čempionātā (PČ) Latvija ieņēma 13., Baltkrievija - 7. vietu. Pēdējo reizi komandas savstarpējo spēli PČ aizvadīja 2014. gadā Minskā. Toreiz tiesneši beigās neieskaitīja Latvijai vārtu guvumu un mūsējie zaudēja ar 1:3

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?