Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Uzvar aizkulisēs un ringā

Pārsteidzošā izturība nebija pietiekams arguments, lai Nigērijas atlēts Olanrevajs Durodols Arēnā Rīga apturētu Latvijas vadošo profesionālo bokseri Mairi Briedi, kurš pēc tehniskā nokauta devītajā raudā kļuva par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā.

«Pagaidām tas prieks vēl nav aptverams. Tikai nedaudz vēlāk sapratīsim, ko esam sasnieguši,» nogurums un gandarījums mijās Brieža emocijās uzreiz pēc sestdien vēlu naktī pabeigtās cīņas. Cīņa par titulu vecākās profesionālā boksa organizācijas versijā viņam paredzama gada turpinājumā pret brita Tonija Beljū un Ilunga Makabu no Kongo dueļa uzvarētāju.

Notikumi aizkulisēs pirms Brieža līdzšinējās karjeras svarīgākās cīņas bija ne mazāk karsti kā boksa vakara iesildošajās cīņās ringā. «Viņam bija problēmas ar cimdiem. Gribēja mūs, tā teikt, izčakarēt,» situāciju raksturoja Latvijas bokseris. Durodols, aizbildinoties ar nespēju uzvilkt organizatoru piedāvātos cimdus, gatavojās ringā doties ar saviem. «Tie bija divreiz plānāki, veci, lietoti. Skaidri pateicu nē, jo iepriekšējā dienā viņš parakstījās, ka cīnīsies ar noteiktajiem cimdiem. Viņam bija uzlikts drausmīgs teips uz rokas - jo stiprāk noteipo, jo sitieni ir stiprāki. Teicām, lai maina teipu, taisa plānāku, taču tad pēkšņi roka viņam uzreiz iegāja cimdā,» pretinieka viltību atšifrēja Brieža treneris Sandis Kleins.

Sarežģījumus radīja arī cīņas sākuma aizkavēšanās, jo sportisti ringā devās krietni pēc pusnakts. «Protams, gaidīšana ietekmēja. Divreiz iesildījos, divreiz atdzisu. Tad lecām ringā. Arī atbildības nasta iedeva savu, kamēr piešāvos pie tā, kas notiek,» Briedis skaidroja nervozo sniegumu pirmajos divos raundos. Nigērietis cīņu sāka sev raksturīgi aktīvi, uzreiz metoties uzbrukumā, turklāt Briedis izlaida pāris pretinieka sitienu. «Varēja just, ka labais viņam ir spēcīgs sitiens,» sacīja latvietis. Viņš piekrita, ka Durodols arī cīņas laikā izcēlies ar netīru spēli, vairākkārt izdarot sitienus pēc tam, kad tiesnesis bija pārtraucis cīņu. «Esmu pieradis boksēt tīri, tāpēc neatbildēju,» sacīja Briedis. Tiesnesis Durodolam arī noņēma punktu par vairākkārtējiem pārkāpumiem, taču to nenācās ņemt vērā, jo Briedis pamazām, taču pārliecinoši pārņēma cīņas gaitu, vairākkārt trāpot pretiniekam ar spēcīgiem sitieniem pa galvu un žokli. Tiesa, Durodols nekādi nekrita pat situācijās, kad citi bokseri jau sen būtu uz ringa dēļiem. «Zinu, kādi Mairim ir sitieni, un tas, ko turēja Durodols, nav reāli. Pirmo reizi kaut ko tādu redzēju,» atzina treneris Kleins. Briedis piebilda, ka tas viņu nav samulsinājis. «Turpināju darīt savu darbu. Lai gan viņš nekrita, redzēju, ka viņš ar katru sitienu kļūst arvien ļenganāks.»

Tiesnesis cīņu apturēja devītajā raundā, kad pēc vairāku spēcīgu Maira sitienu sērijas ringa stūrī Durodols vairs nešķita gatavs turpināt cīņu. «Ar tiesnesi jau pārrunāju, ka man jau septītajā vai astotajā raundā šķita, ka vajag apturēt. Tiesnesis izskaitīja līdz astoņi, tad bija pauze, bet viņš ļāva turpināt,» norādīja Kleins.

Tā kā līdzšinējais WBC čempiona jostas īpašnieks Grigorijs Drozds savainojuma dēļ nespēja titulu aizstāvēt, šī bija sava veida pusfināla cīņa par pasaules čempiona godu. Otrajā pārī 29. maijā Beljū un Makabu divcīņā tiks noskaidrots otrs obligātais pretendents uz jostu. Visticamāk, titulcīņa tiks aizvadīta ārpus Latvijas. «Šāda cīņa Latvijā nekad nebija bijusi, bet ceru, ka būs vēl lielākas. Tas gan ir atkarīgs no organizatoriem, jo tas viss maksā lielu naudu. Domāju, ka šī cīņa bija interesanta, aizraujoša un visiem patika,» Briedis izteica cerību, ka sestdienas vakars bijis nopietns pavērsiens Latvijas profesionālajā boksā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?