Vakariņas vienam - sev
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Vecpuiša sendvičs jeb iesprūdenis
Vārds sendvičs ienācis ikdienas valodā. Man labāk patīk, kā
Šveicē dēvē sendviču - par iesprūdeni. Tā ir starp divām maizes
šķēlītēm iesprūdusi (iesprausta, ielikta) šķiņķa, steika, siera vai
kāda cita produkta šķēle. Sniedzam recepti diviem latviešu
sendvičiem jeb iesprūdeņiem.
1 PERSONAI VAJADZĒS: graudu bageti
(300 g), 1 gab. vistas filejas, tomātu, gurķi, sarkano sīpolu,
100 g Holandes siera, 50 g sinepes, 50 g saldskābo čili
mērci
Krāsnī liek cepties ar sieru pārkaisītu pēc garšas
apsālītu vistas krūtiņu. Pa to laiku pārgriež graudu bageti
gareniski, apsmērē to ar sinepju un saldā čili mērci, sagriež
ripiņās sarkano sīpolu, tomātu, gurķi. Kad fileja gatava, to
sagriež šķēlēs, un visu kārto uz bagetes tā, lai izskatītos
garšīgi. Pasniedz ar svaigiem salātiem, jo vakariņās nav ieteicams
smags ēdiens.
Graudu maizes iesprūdenis ar lasi un redīsiem
1 PERSONAI VAJADZĒS: 2 graudu maizes šķēles, 100 g kūpināta
laša, 50 g biezpiena, 25 g krējuma, dilles, redīsus, salātu mix
Tosterī apgrauzdētās maizes šķēles no vienas puses apziež
ar biezpiena masu, kurā sastrādāts krējums un sakapātas dilles.
Virsū liek kūpinātu lasi, daudzas redīsu ripiņas un salātus.
Savieno abas šķēles vienā veselā iesprūdenī. Pasniedz ar rukolas
salātiem, svaigiem dārzeņiem. Iesprūdeņa variantus pēc garšas var
izveidot ļoti dažādus, liekot starp šķēlēm to, kas labāk iet pie
sirds. Ja gadās, ka negaidīti ciemos atnāk draugs vai draudzene,
varat patīkami pārsteigt ciemiņu ar savu pēkšņi uzmirdzējušo pavāra
talantu.
Pildīta omlete
1 PERSONAI VAJADZĒS:
2 olas, avokado,
100 g Filadelfijas
siera,
100 g krevetes, paciņu salātlapu maisījuma, baltu
redīsu, burkānu, svaigu gurķi
Kārtīgi saklapē divas olas
(nevajag pievienot ne pienu, ne ūdeni), pieber sāli pēc garšas. Uz
sakarsētas pannas cep omleti, ar dakšiņu to mazliet pabakstot, lai
omlete neuzpūšas. Ļauj atdzist.
Pildījumam avokado kārtīgi
sajauc ar Filadelfijas sieru un kārtīgi apsmērē omletes ripuli no
gaišās puses. Virsū liek atlaidinātās krevetes. Tās atlaidina
istabas temperatūrā vai ledusskapī. Nekādā gadījumā nelieciet
krevetes ūdenī, tad zudīs garša.
Izklaidus virsū vēl uzber
salātlapu miksli. Liels prieks, ka lielveikalos tagad ir iespēja
iegādāties salātlapu mix, tas ļauj izbaudīt dažādu garšu
gammas. Salātiem pa virsu uzrīvē svaigu gurķi. Šādi sagatavotu
uzkodu cieši sarullē un ievieto ledusskapī.
Sagatavo salātus.
Receptē izmantots sarīvēts baltais redīss, svaigs gurķis un svaigs
burkāns. Vēlams dārzeņus sarīvēt pēc iespējas garākos salmiņos. Tad
tos ieliek ledainā ūdenī, lai dārzeņi būtu kraukšķīgāki. Pirms
pasniegšanas nospiež ūdeni un kārto salātus uz šķīvja. Nogriež no
omletes ruļļa vēlamā lieluma porciju. Atlikušo daļu var pārklāt ar
pārtikas plēvi un atstāt rītdienas maltītei. Tad rullis jau būs
garšīgāks, jo piesātinājies ar ievietotajiem labumiem. Piedevās var
izmantot mērces pēc sirds patikšanas.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!