Man garšo Austrumāzijas ēdieni, tāpēc es pati augu ziemu esmu pārtikusi no dažādiem vistas karijiem, tos papildinot ar dārzeņiem, bezpiedevu jogurtu un svaigu koriandru. Pie taizemiešu un indiešu karijiem esmu pieradinājusi arī bērnus. Bet visam ir savs mērs - pienākot pavasarim, karija pastas paciņas prasās aizvērt un vairs neredzēt. Tāpēc tagad, kamēr sezonas zaļumi un dārzeņi vēl nav sākušies, lūdzu Daily Special Cafᅢᄅ & Restaurant šefpavārei Sarmītei Neimanei receptes, ko vēl var pagatavot no vistas? Lūk, viņas idejas!
Vakariņās - vista
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Vistu akniņas bekonā un rozmarīnā
4 personām vajadzēs: 1 kg vistu aknu, 200 g bekona (cūkas
krūtiņa), 50 ml rapšu eļļas, 2 zariņi rozmarīna, sāls pēc
garšas
1. Vistu aknas nomazgā, pārgriež uz pusēm, cep eļļā
uz sakarsētas pannas no abām pusēm, līdz galam neizcepot, pārkaisa
ar sāli.
2. Ietin gareniski sagrieztā bekonā un uz karstas
pannas vēlreiz ātri apcep no abām pusēm un atstāj uz noņemtas
pannas nogatavināties.
3. Šādi apcepras akniņas var pievienot
kā sastāvdaļu lapu salātiem vai atsevišķi kā karsto uzkodu
Bez nosaukuma
10 porcijām vajadzēs: 1,4 kg vistu filejas, 100 g vistu aknu,
130 g kūpināts cūkgaļas šķiņķa, 150 g atkaulotu vistu šķiņķu, 30 g
saldā krējuma, 1 olas dzeltenums, 2 zariņi pētersīļu, 450 g skābā
krējuma, 100 g rīvēta siera, 10 g angļu sinepju, 4 daiviņa ķiploka,
200 g dārzeņu buljona, šķipsna melno piparu.
1. Vistas
filejas sagatavo pa porciju gabaliem (apmēram 110 g uz porciju),
iegriež kabatiņas.
2. Sieru sajauc ar krējumu, sinepēm,
sāli.
3. Vistas filejas atgriezumus, atkaulotos vistas šķiņķus,
šķiņķi un vistu akniņas samaļ, pievieno ar sieru saujaukto
krējumu.
4. Masai pievieno sasmalzinātus zaļumus, maltus melnos
piparus, sāli, olas, saldo krējumu un sastrādā vijīgā masā.
5.
Masu pilda vistas filejā izveidotajā kabatiņā.
6. Vistas
filejas kārto cepešpannā, pārlej ar karstu buljonu, pārkaisa ar
sāli, kaltētus dārzeņus un tvaicē 100 grādos 30-40 minūtes.
Vistas stilbiņi ar garšvielām
4 personām vajadzēs: 1,2 kg vistu stilbiņu, 40 ml rapšu eļļas, 1
ēd.k. svaigi spiestas citronu sulas, 5 g maltas asās paprikas, 2
daivas ķiploka, 4 g raudenes, 4 g čili, 3 g malti melnie pipari, 1
tējk. kartupeļu cietes, sāls pēc garšas.
1. Vispirms
pagatavo marinādi - sajauc eļļu, citronu sulu, papriku, raudeni,
čili pulveri vai čili mērci, melnos piparus, sāli.
2. Vistu
stilbiņu ieziež ar marinādi, apsedz un atstāj marinēties istabas
temperatūrā vismaz 1h.
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180-
200C.
4. Vistas stilbiņus liek uz cepešpannas, cep cepeškrāsnī
apmēram 40 min., līdz tie kļūst brūni, čagani un kraukšķīgi.
5.
Pasniedz ar sarkano papriku, selerījas stienīšiem, cukini, dekorē
ar dīkstiem un kresēm.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!