Valentīndienas vakariņas
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Vistas saltimbocca ar avokado un pastu
Sastāvdaļas: pasta Tagliatelle, 2 vistas filejas, 2 lielas
šķēles prošuto vai līdzīga šķiņķa, salvijas lapas, 2 ēd. k.
olīveļļas, 5 ēd. k. marsalas vai šerija, jūras sāls, pipari,
sviests, 1 citrons, 1 avokado, parmezāns
1. Katlā ielej ūdeni
pastai, pievieno jūras sāli un uzvāra. Katru vistas fileju sagriež
četros gabalos, apkaisa ar garšvielām. Uz katra gabaliņa uzliek
vienu salvijas lapu un aptin ar gabalu prošuto šķēles. Uzkarsē
pannu un mazliet apcep vistu olīveļļā no abām pusēm. Pēc tam vistas
gabaliņus ieliek krāsnī uz 10 minūtēm 160 grādos.
2. Pannu
nenotīriet! Karstajā pannā ieliek sviestu un ļauj tam pilnībā
izkust, tad pārlej ar marsalu un nogriež uguni. Nomizo avokado un
sagriež šķēlēs.
3. Vāra makaronus, līdz tie ir gatavi, bet vēl
stingri pēc tekstūras - al dente - pa zobam! Nokāš
sietiņā, tad liek atpakaļ katlā, kur atstāj pavisam mazliet ūdens.
Pievieno citrona miziņu un sulu, parmezāna sieru un mazliet
olīveļļas, visu sajauc un liek uz šķīvja. Virsū kārto vistas
gabaliņus, dekorē ar avokado šķēlēm un apkārt aplej marsalas mērci
no pannas.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: 150 g spinātu lapu, 2 g svaigi sasmalcināta
ingvera, 1/2 tējk. valriekstu eļļas, 2 1/2 ēd. k. zemesriekstu
eļļas, 1 tējk. medus, 4 ēd. k. svaigas apelsīnu sulas, 12
valriekstu, 2 ēd. k. brūnā cukura, 1/2 granātābola sēklu, jūras
sāls, pipari
1. Spinātu lapas nomazgā un nosusina. Pārgriež
granātābolu uz pusēm un uzsit ar karoti no ārpuses, lai izspiestu
sēklas. Saglabā sulu salātu mērcei.
2. Mērcei: sajauc ingveru,
valriekstu un zemesriekstu eļļas, medu, apelsīnu sulu, granātābola
sulu, sāli un piparus. Uz pannas apgrauzdē valriekstus bez eļļas,
pievieno brūno cukuru, mazliet jūras sāls un karamelizē riekstus.
3. Sajauc spinātu lapas ar mērci un liek uz šķīvja, virsū liek
valriekstus un granātābola sēklas. Ieteicams pasniegt kopā ar
olīveļļā apgrauzdētu maizīti un augļu sarkanvīnu.
Kardamona kapučīno un zemenes ar vaniļas saldējumu
Sastāvdaļas: 100 ml piena, 1 tējk. medus, kardamons, apelsīns, 1
kanēļa standziņa, sauja zemeņu, 1 ēd. k. baltās šokolādes, 1
cepums, vaniļas saldējums
1. Katliņā lēnām uzkarsē pienu kopā ar
medu, kardamonu, apelsīna miziņu un kanēli. Nevāra!
2. Sagriež
zemenes kubiņos, saskalda šokolādi un cepumus rupjos gabaliņos un
visu samaisa kopā. Pēc izvēles var pievienot mazliet liķiera.
3.
Izlej pienu caur sietiņu un sakuļ līdz maigām putām, ielej glāzē.
Uzliek zemenes uz šķīvja un pievieno bumbiņu vaniļas saldējuma.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri