Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Vasara visos šķīvjos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Meža ogu kēksiņi ar vaniļas putām

Desmit porcijām vajadzēs: 100 g saldā krējuma, 100 g sviesta, 1 olu, 120 g cukura, 1 tējk. cepamā pulvera, 200 g miltu, 200 g dažādu ogu (upenes, mellenes, avenes)

Puto sviestu ar cukuru un olu.
Iemaisa saldo krējumu, miltus un cepamo pulveri.
Beigās uzmanīgi iecilā ogas, lai kēkss nekļūtu sīksts.
Cep 180 grādos, kamēr gatavs.
Vaniļas putām: 70 g cukura, 3 olu dzeltenumus, 200 g piena, 100 g saldā krējuma, 2 piles vaniļas ekstrakta.
Uzkarsē pienu ar saldo krējumu, pievieno vaniļas ekstraktu.
Olu dzeltenumus un cukuru karsē ūdens peldē.
Kad cukurs izkusis, pakāpeniski lej iekšā saldo krējumu ar pienu un vaniļas ekstraktu. Maigi pakarsē, kamēr masa sabiezē, tad visu stingri uzputo.

Pasniedzot putas kārto uz kēksiem vai tiem līdzās.

Sviestā cepta Latvijas zandarta fileja ar zaļo zir


Divām porcijām vajadzēs: 400 g zandarta filejas, 150 g zaļo zirnīšu, dārzeņus (sviesta pupiņas, burkānus, cukīni, zaļos zirnīšus), 40 g sviesta, 10 g krešu, sāli, piparus, timiānu un 40 g eļļas.

Zandartu sagriež porcijās, uzkaisa sāli, piparus, svaigo timiānu. Zivi liek uz uzkarsētas pannas, kur uzlieta eļļa, apcep no vienas puses, tad uzliek sviestu un cep otru pusi, aplejot zandartu ar sviestu. Uzvāra ūdeni, pieliek sāli, liek iekšā zaļos zirnīšus, pavāra, kamēr mīksti, sablendē un izberž caur sietu.
Dārzeņus liek sālsūdenī un vāra, kamēr gatavi.
Visu kārto uz šķīvja un dekorē ar kresēm.

Lauku tomātu salāti ar viegli apceptu liellopa fil

Divām porcijām vajadzēs: 200 g tomātu, 100 g liellopa filejas, 40 g eļļas, sāli un piparus pēc garšas, 50 g gurķu, 30 g bazilika, 20 g Monterigo siera, 20 g laima sulas, 100 g gaileņu, 20 g ķiploku, 40 g sīpolu, svaigas salātu lapas

Baziliku, sieru, laimu un eļļu sablendē.
Liellopa filejai uzkaisa sāli un piparus, uz karstas pannas ātri apcep, tad noliek, lai gaļa atpūšas.
Gailenes nomazgā un uz papīra dvieļa nosusina. Cep karstā pannā, pievienojot sīpolus un ķiplokus.
Bazilika mērci liek šķīvī, kārto tomātus, gurķus, plāni sagrieztu liellopa fileju, salātu lapas un ceptās gailenes.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?