Vasara visos šķīvjos
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Meža ogu kēksiņi ar vaniļas putām
Desmit porcijām vajadzēs: 100 g saldā krējuma,
100 g sviesta, 1 olu, 120 g cukura, 1 tējk. cepamā pulvera, 200 g
miltu, 200 g dažādu ogu (upenes, mellenes, avenes)
Puto
sviestu ar cukuru un olu.
Iemaisa saldo krējumu, miltus un
cepamo pulveri.
Beigās uzmanīgi iecilā ogas, lai kēkss nekļūtu
sīksts.
Cep 180 grādos, kamēr gatavs.
Vaniļas putām: 70 g
cukura, 3 olu dzeltenumus, 200 g piena, 100 g saldā krējuma, 2
piles vaniļas ekstrakta.
Uzkarsē pienu ar saldo krējumu,
pievieno vaniļas ekstraktu.
Olu dzeltenumus un cukuru karsē
ūdens peldē.
Kad cukurs izkusis, pakāpeniski lej iekšā saldo
krējumu ar pienu un vaniļas ekstraktu. Maigi pakarsē, kamēr masa
sabiezē, tad visu stingri uzputo.
Pasniedzot putas kārto uz
kēksiem vai tiem līdzās.
Sviestā cepta Latvijas zandarta fileja ar zaļo zir
Divām porcijām vajadzēs: 400 g zandarta
filejas, 150 g zaļo zirnīšu, dārzeņus (sviesta pupiņas, burkānus,
cukīni, zaļos zirnīšus), 40 g sviesta, 10 g krešu, sāli, piparus,
timiānu un 40 g eļļas.
Zandartu sagriež porcijās, uzkaisa
sāli, piparus, svaigo timiānu. Zivi liek uz uzkarsētas pannas, kur
uzlieta eļļa, apcep no vienas puses, tad uzliek sviestu un cep otru
pusi, aplejot zandartu ar sviestu. Uzvāra ūdeni, pieliek sāli, liek
iekšā zaļos zirnīšus, pavāra, kamēr mīksti, sablendē un izberž caur
sietu.
Dārzeņus liek sālsūdenī un vāra, kamēr gatavi.
Visu
kārto uz šķīvja un dekorē ar kresēm.
Lauku tomātu salāti ar viegli apceptu liellopa fil
Divām porcijām vajadzēs: 200 g tomātu, 100 g
liellopa filejas, 40 g eļļas, sāli un piparus pēc garšas, 50 g
gurķu, 30 g bazilika, 20 g Monterigo siera, 20 g laima
sulas, 100 g gaileņu, 20 g ķiploku, 40 g sīpolu, svaigas salātu
lapas
Baziliku, sieru, laimu un eļļu sablendē.
Liellopa
filejai uzkaisa sāli un piparus, uz karstas pannas ātri apcep, tad
noliek, lai gaļa atpūšas.
Gailenes nomazgā un uz
papīra dvieļa nosusina. Cep karstā pannā, pievienojot sīpolus un
ķiplokus.
Bazilika mērci liek šķīvī, kārto tomātus, gurķus,
plāni sagrieztu liellopa fileju, salātu lapas un ceptās
gailenes.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri