Vasaras garšas ziemas vakariem
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Uha no Latvijas zivīm, dārzeņiem un dillēm
Divām porcijām vajadzēs: 80 g zandarta filejas, 80 g sama
filejas, 60 g strauta foreles filejas, 50 g pastinaka, 50 g
burkānu, 50 g kartupeļu, 20 g diļļu, sāli un piparus pēc garšas, 2
lauru lapas, 3 g smaržīgo piparu, 60 g degvīna
1. Zivis
izfilē un sagriež porciju gabalos.
2. No asakām izvāra buljonu.
3. Dārzeņus nomizo, pastinaku un burkānu sagriež ripiņās,
kartupeli sagriež kubiņos.
4. Vārošā buljonā liek dārzeņus,
pievieno degvīnu, lauru lapas, smaržīgos piparus un zivju
gabaliņus, visu vāra, kamēr gatavs. Pēc garšas pievieno sāli un
piparus.
5. Pasniedzot pārkaisa ar sakapātām dillēm.
Pīles gaļas ravioli ar batātes biezeni, parmezāna
Divām porcijām vajadzēs: 1 pīles kāju, 20 g skābena ābola, 100 g
saldā kartupeļa jeb batātes, 20 g parmezāna siera, 80 g
topinambūra, 30 g sviesta, 40 g Von Ton mīklas, 1 timiāna
zariņu
1. Pīles kāju vāra divas stundas buljonā ar
burkāniem, garšvielām, pētersīļu kātu, kamēr gaļa mīksta. Atdzesē,
sagriež kubiņos, pievieno sakapātu pētersīli, parmezāna sieru,
kubiņos sagrieztu selerijas kātu un kubiņos sagrieztu ābolu, visu
samaisa, pievieno sāli un piparus.
2. Izklāj Von Ton
mīklu, vidū uzliek pildījumu, ar ūdeni apsmērē maliņas, saloka
trijstūri. Tad ar ūdeni apsmērē otru pusi un saloka galus kopā.
Tvaicē piecas minūtes.
3. Saldo kartupeli nomizo, sagriež
kubiņos, liek vārīties ūdenī, kamēr mīksts, sablenderē un izberž
caur sietu.
4. Topinambūru nomizo, plāni sagriež un cep
sviestā, pievieno sāli, piparus un timiānu.
5. Visu kārto uz
šķīvja.
Bez nosaukuma
Sešām porcijām vajadzēs: 100 g mannas putraimu, 100 g
olīveļļas, 100 g cukura, 30 g vaniļas cukura, 100 g kviešu miltu,
100 g kokosa skaidiņu, 150 g grieķu jogurta (vai notecināta lakto
bez piedevām), 1/2 tējk. cepamā pulvera
Sīrupam vajadzēs: 1 tasi medus, 1/2 tasi ūdens, 1/2
tasi cukura, 1/2 citrona sulas
1. Visas pudiņa
sastāvdaļas liek bļodā un ar putojamo slotiņu samaisa, tad liek
apaļā cepešpannā, cep 170 grādos apmēram 30 minūtes.
2. Sīrupa
sastāvdaļas liek katlā un vāra 7-10 minūtes uz lēnas uguns.
3.
Kad pudiņš izcepies, to pārlej ar gatavo sīrupu, lai iesūcas.
4.
Pasniedz ar ogām no vasaras krājumiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri