Elvings ieteic trīs ēdienu receptes. Maltīti gatavojot, katra namamāte var brīvi improvizēt produktu izvēlē. Sabojāt vai padarīt tos neēdamus nav iespējams. Pamēģiniet padarboties pie plīts, ziedojot brīvo laiku ģimenes iepriecināšanai.
Veģetāri ēdieni silda arī ziemā
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Kartupelis pildīts ar biezpienu un kaperu
DIVĀM PORCIJĀM VAJADZĒS: 1 lielu kartupeli, 150 g
biezpiena, 1 olu, 50 g kapera, 100 g rīvēta parmesana siera, 200 g
diētiskā jogurta Zilonītis, maurlociņus, eļļu
Vārītu kartupeli pārgriež uz pusēm, ar karoti izgrebj vidu.
Abas tupeņa pusītes apslaka ar eļļu un liek cepties krāsnī, kamēr
pusītes kļūst zeltaini brūnas.
Izgrebtos kartupeļu vidučus liek
metāla bļodiņā, samaisa ar biezpienu un kārtīgi izmīca līdz
viendabīgai masai. Pievieno mazliet kapera, vēl kārtīgi apmaisa,
pievieno maurlociņus. Šo masu pilda kartupeļu ligzdiņās, pārziež ar
olu un uzkaisa sieru. Cep krāsnī, kamēr gatavs. Pasniedz ar
biezpiena, jogurta un kapera mērci (šīs sastāvdaļas sablenderē),
dekorē ar maurlociņiem
Veģetārā lazanja
PAGATAVOŠANAI VAJADZĒS:
lazanjas
makaronu plāksnes, cukini, baklažānus,
krāsaino papriku,
sīpolus, tomātu
pastu
un tomātu mērci, cukuru, pienu,
muskatriekstus,
miltus, sviestu, sāli pēc
garšas
Lazanju gatavo pannā ar augstām malām.
Produktu daudzums atkarīgs no ģimenes locekļu ēstgribas un pannas
lieluma
Cukini un baklažānus sagriež ripiņās, krāsaino
papriku un sīpolus -salmiņos.
Dārzeņus apcep, pievieno mazliet
tomātu pastas, cukuru un nedaudz ūdens. Visu mazliet
pasautē.
Bešameles mērcei katliņā izkausē sviestu, tad pieber
miltus un mazliet uzkarsē, pielej pienu un uzkarsē. Tad pieber naža
galu sāls un muskatriekstu.
Pannā kārto lazanju. To sāk un beidz
ar dārzeņu rindu.
Tātad 1.rinda - apceptie dārzeņi, virsū var
uzkaisīt mazliet siera. 2.rinda - lazanjas makaronu plāksnītes,
3. rinda - dārzeņi, 4.rinda - lazanjas makaronu plāksnītes,
5.rinda - bešameles mērce,
6. rinda - lazanjas plāksnītes,
7.rinda - dārzeņi.
Pa virsu bagātīgi pārkaisa sieru, kas labi
kūst. Pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī (150 grādu) un cep 40
minūtes. Gatavu lazanju griež gabalos un pasniedz ar tomātu
mērci.
Bez nosaukuma
Katra saimniece var pati izvēlēties, kādus dārzeņus likt
paellā.
Kubiņos sagriež papriku, cukini,
baklažānus, sīpolu, pievieno tomātus bez sēkliņām. Saulē kaltēti
tomāti ēdienam piešķir pikantumu, tāpēc ieteicams izmantot arī
eļļu, kurā tomāti uzglabājas
Nedaudz šīs eļļas uzlej
uz pannas, tajā apcep visus dārzeņus un ļauj tiem mazliet
pasutināties. Pēc tam pievieno iepriekš novārītus rīsus
Alborio vai parastos un atkausētus zaļos
zirnīšus.
Pasniedz pārkaisītu ar rīvētu parmesana sieru un
sakapātiem saulē kaltētiem tomātiem.
Interesanta un garšīga ir
parmesana siera groziņā pasniegta paella. Groziņa pagatavošana: uz
pergamenta šķīvja platumā uzber parmesana sieru un izlīdzina, liek
mikroviļņu krāsnī apmēram uz 20-30 s, lai siers tikai sāk kust. Tad
to ņem laukā. Sieru no pergamenta ātri «izmet» uz otrādi apgrieztas
bļodas, pagaida, līdz siers ir atdzisis un pieņēmis bļodas formu.
Tad siera grozu liek uz šķīvja un tajā liek gatavo paellu.
Labu
apetīti!
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!