2010 Santannella Mandrarossa, Sicīlija, Itālija. Sicīlija pārdzīvojusi grieķu, romiešu, bizantiešu, arābu, normaņu, spāņu valdniekus, un tas nav salauzis sicīliešu vēlmi pēc brīvības, gluži tāpat kā baudīt vīna kultūras sniegtos augļus. Senatnē vietējie vīndari pierādījuši savu meistarību, ne reizi vien radot izcilus vīnus. Jauns apvērsums Sicīlijas vīna laukos aizsākās pagājušā gadsimta 90. gados, kad vietējām šķirnēm pievienojās starptautiskās, tādējādi atdodot salai ietekmīgu vietu pasaules vīnmīļu aprindās. Nozīmīgi, ka pēdējās pāris desmitgadēs nostiprinājušās jaunas DOC un pat viena DOCG klasifikācijas zona, tomēr IGT klasifikācijas zonas - vispārējā Sicilia IGT un piecas vietējo apgabalu - vēl aizvien ir dominējošās. Veco vīndaru paaudzi nomaina jauni radoši talanti, kas lielu uzmanību pievērš autohtonām (izveidojušās evolūcijas gaitā, nevis ievestas) vīnogu šķirnēm, radot unikālus šedevrus.
Santanella Mandrarossa radīšanai izmantotas etniskās fiano vīnogas - 60%, kuras salikumā ar starptautiskā apritē pieradinātajām Viognier un Chenin Blanc - katra 20% - veido intensīvu un spraigu vīna ķermeni. Vīnam piemīt maiga zeltaina krāsa, intensīvs ziedu un eksotisku augļu aromāta salikums, kuru papildina pilnmiesīga augļu garša. Vīna konsistence ir blīva, garša - nobriedusi, tomēr svaiga un patīkama, ar vieglu vaniļas pieskaņu pēcgaršā.
2008 Puzzle Gimenez Mendez, Kanelonesa, Urugvaja. Netrūkst pārsteigumu arī no Jaunās pasaules. Daudzveidīgs vīnogu salikums no Dienvidamerikas vīna zemes Urugvajas, kuru eksperti jau iecēluši uzlecošas zvaigznes statusā. Vīna saturs ir attēlots nosaukumā - Puzzle. Lai to saliktu, vīndari izmantojuši 15 atšķirīgas vīnogu šķirnes. Sākot ar starptautiski atzītām - Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Pinot Noir u. c. Neiztikt arī bez Urugvajas vīndaru vizītkartes Tannat, kas spēlē pirmo vijoli šajā mīklā. Atlikušās šķirnes ir mazāk pazīstamas. Vīnā dominē tumšās vīnogu šķirnes. Vīna smaržā izpaužas nobriedušas tumšo ķiršu un aveņu notis apvienojumā ar vijolīšu ziedu aromātu. Pikanta garša ar saldu augļu un ogu salikumu, kuru papildina neuzbāzīgas miecvielas.