Pateicoties pirktspējas kopējam kritumam, arvien nozīmīgāku vietu ieņem tā saucamie bulk jeb masveida produkcijas vīni. Uz šādas pudeles parasti gozējas pievilcīgas etiķetes, pārsvarā ar jaunās pasaules vīnu lielvalstu nosaukumiem, taču tie parasti ir pildīti kādā Rietumeiropas valstī. Kur un kādā veidā ir audzētas vīnogas, kā iegūts vīna materiāls, atliek tikai nojaust un paļauties uz ražotāja godaprātu. Atmetot aizspriedumus un subjektīvos «patīk» vai «nepatīk», «garšo» vai «negaršo», jāsecina, ka nepārprotama un objektīva patiesība laikam jau katram jāmeklē pašam. Lai kaut vai nedaudz atbalstītu šos meklējumus, šoreiz - par diviem pilnīgi pretējiem raksturiem, toties īstām lietām: par vīniem, par kuru izcelsmi nav jāšaubās.
2008 Les Fumᅢᄅes Blanches Sauvignon Blanc, Lurton, Langedoka-Rusijona. Jāteic, Langedoka-Rusijona ir viens no apjomīgākajiem un jau vairākus gadus modernākais apgabals Francijas dienvidos. Un lai gan Les Fumᅢᄅes Blanches Sauvignon Blanc nav apveltīts ar tik ievērojamiem tituliem kā ciltsbrāļi no Luāras ielejas Francijā vai tālā Malboro Jaunzēlandē, tas ir jauns un enerģisks vīns. Aromāts ir pārliecinoši intensīvs un spirdzinošs - dominējošie eksotiskie augļi, citrusi mijas ar tikko manāmu baltu ievziedu pumpuru un tikko pļautas zāles niansēm. Tas pārsteidz ar savu neparasto kvalitāti un savdabību. Lielisks aperitīvam, brīnišķīgs ceļabiedrs mājputnu gaļai, uz grila pagatavotiem dārzeņiem, svaigiem salātiem ar kazas sieru vai jūras veltēm.
2008 Chᅢᄁteau Lamothe-Vincent Rosᅢᄅ, Bordo, Francija. Bordo reģions uz citu fona jau daudzus gadsimtus ir izcēlies ar saviem sārtajiem vīniem. Fantastiskais vīnu patēriņa pieaugums pēdējos piecos gados pierāda, ka arvien vairāk vīnmīļu to atklāj un atzīst par sev saistošu un interesantu. Cabernet Franc vīnogas vīnam nodrošinamaigu skābuma pakāpi un liegas zemeņu nianses, lielākoties gan tikai aromātā. Izteiksmīgs un piesātināts granātābola sārtums vīna krāsu tonī, pārpilns ar tumšo ogu smaržu un augļu garšas bagātību, kurai seko salīdzinoši sausa pēcgarša, padara vīna baudīšanu par pārdzīvojumu, kurā mērenību ir vērts paturēt prātā. Vīna pārgalvīgā un jauneklīgā struktūra, ilgstošā un izteiksmīgā pēcgarša var likt zaudēt galvu, sevišķi karstajā pavasara saulē.