Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Vīrieši, jūsu izgājiens!

Dienas Ēdienu jaunākajā numurā banānu kūkas autors tulkotājs Jānis Kairis raksta: «Protams, tulpes ir 8. marta galvenie atribūti, un tam tā arī jāpaliek, taču, visticamāk, sievietes gaida vēl kaut ko - kādu pārsteigumu, īpašu uzmanību. Iesaku pašceptu banānkūku - šī kūka ja ne pārsteigs, tad iepriecinās sievietes pilnīgi noteikti. Kļūdīties ir gandrīz neiespējami, jo recepte ir vienkārša.»

Banānu kūkas pagatavošanas gaitai soli pa solim varat izsekot plašākā aprakstā, kā arī padomi un fotogrāfijas šīs nedēļas Dienas Ēdienos.

Abas pārējās - Viktorijas Puķes burkānu un Kaļķu vārtu pavāres Ingas Cīrules šokolādes - kūkas ir no žurnāla arhīva.

Šīs kūkas labi garšos arī citās svētku dienās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Banānu kūka

Sastāvdaļas: 125 g sviesta, 125 g cukura, 1 paciņa vaniļas cukura, 2 olas, 3 banāni, 100 g skābā krējuma, 160 g miltu, 1 tējk. cepampulvera, 1/4 tējkarotes sodas, šokolādes glazūra (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana
1. Bļodā ar mikseri saputo mīkstu sviestu, cukuru un vaniļas cukuru.
2. Pa vienai pievieno olas.
3. Nomizotus banānus rūpīgi saspaida ar dakšiņu, līdz veidojas biezenis, tam pievieno skābo krējumu un labi izmaisa.
4. Atsevišķā traukā ieber miltus, cepamo pulveri un sodu, visu samaisa.
5. Banānu un krējuma biezeni un miltu maisījumu pārmaiņus pievieno sviesta un olu masai, kamēr viss atrodas vienā traukā. Rūpīgi izmaisa.
6. Kēksa formu ieziež ar sviestu un formas dibenu izklāj ar cepamo papīru. Maisījumu lej formā, izlīdzina un liek cepeškrāsnī 170 grādos. Cep vienu stundu.
7. Izņem kūku no krāsns, ļauj mazliet pastāvēt, bet drīz vien izceļ no formiņas un noliek uz restītēm, līdz pilnīgi atdziest.
8. Ja vēlas, pārklāj ar šokolādes glazūru un dekorē ar banānu šķēlītēm. Bet var arī vienkārši pārkaisīt kūku ar pūdercukuru.

Burkānu kūka

Sastāvdaļas: 3 olas, 1 olu baltums, 60 g miltu, 150 g cukura, 200 g burkānu, 100 g riekstu, kanēlis, rīvēta citrona miziņa, 1,5 tējk. cepamā pulvera
Pagatavošana: burkānus notīra un sarīvē uz rupjās rīves. Riekstus apcep un samaļ. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo atsevišķi ar pusi cukura, pievieno miltus, cepamo pulveri, riestus, citrona miziņu, kanēli un burkānus. Visu sajauc.
Olu baltumus ar atlikušo cukuru uzputo atsevišķi un ļoti prātīgi iecilā mīklā. Formu ietauko, apber ar miltiem, pārlej mīklu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 30 min. Dekorēt var ar pūdercukuru vai marcipāna figūriņām.

Šokolādes kūka

Sastāvdaļas: 300 g tumšās šokolādes, 120 g sviesta, 3 olas, 50 g miltu, 150 pūdercukura, 80 ml Rīgas balzama, 150 ml saldā krējuma, vanilīns, rīvmaize (formas ieziešanai)
Pagatavošana
1. 200 g šokolādes pievieno sviestu (atstāj nedaudz formas ieziešanai) un ūdens peldē izkausē, pievieno balzamu. Izmaisa un ļauj masai 5 minūtes atdzist.
2. Atsevišķā traukā iesit olas, pievieno nedaudz vanilīna un putojot pamazām pievieno pūdercukuru. Puto tik ilgi, līdz masa kļūst gandrīz balta.
3. Šokolādes un sviesta masu iemaisa saputoto olu masā un iesijā miltus. Visu kārtīgi samaisa.
4. Formu ietauko ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi.
5. Šokolādes masu lej formā un liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 180 grādos 25-30 minūtes (ja kūkas masa formā ir biezāka par 1,5 cm, tā jāpacep 5-10 minūtes ilgāk).
6. Kūku atstāj formā un ļauj atdzist.
7. Atdzisušajai kūkas pamatnei, sākot no vidus, lej virsū šokolādes glazūru. Izlīdzina, lai tā viscaur ir vienādā biezumā. Ja vēlas, pa virsu var uzbērt sasmalcinātus riekstus.
8. Ļauj glazūrai istabas temperatūrā atdzist. Pēc tam kūku liek ledusskapī, lai šokolādes glazūra var kārtīgi sacietēt.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?