Visu ar pirkstiem sadrupina. Ja pieliesit pāris ēdamkarošu ūdens, pasta būs stingrāka, ja olīveļļu - plastiskāka. Kad maisījums gatavs, mīklu ar rokām kārtīgi mīca apmēram 20 minūšu, līdz tā iegūst plastilīna konsistenci. Izrullē, sagriež vai laiž cauri pastas mašīnai. Šādi gatavota pasta, ieliekot verdošā ūdenī, ir gatava pēc 2-3 minūtēm. Ja iznāk pagatavot lielāku mīklas daudzumu, to sadala porcijās un liek saldētavā.»
Virtuves gudrības. Kā mājās pagatavot pastu?
Vai mājās iespējams pašam pagatavot pastas mīklu? Pavārs, itāļu virtuves eksperts Mārtiņš Zakevics iesaka: «Recepte, ko mājas pastas gatavošanai varu ieteikt es, tiešām ir vienkārša. Milti, olas, pēc garšas sāls un rīvēts muskatrieksts. Olas pa vienai pakāpeniski iesit miltos. Ja pastu grib dzeltenāku, ņem tikai olu dzeltenumus.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.