Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ziemas priekos - kustīgi un dažādi

Inga Melberga

Gan visā pasaulē, gan arī daudzviet Latvijā ar raibu pasākumu sarakstu (to izpētīt var www.infoski.lv)nedēļas nogalē, 17. janvārī, tiks svinēta Pasaules sniega diena 2016, dodot bērniem iespēju iepazīt un izmēģināt visdažādākās aktivitātes uz sniega.

Pasaules sniega diena ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas ikgadējs sniega festivāls, kas piedāvā ģimenēm iesaistīties dažādās sniegotās aktivitātēs, radīt patīkamas atmiņas, kā arī iedvesmu turpināt nodarboties ar ziemas priekiem arī nākotnē. Pasaules sniega diena jau ir kļuvusi par tradīciju, un tā norit daudzās vietās Latvijā janvāra trešajā svētdienā. Taču šogad 17. janvāris nebūs vienīgā diena, jo vairākās pašvaldībās Sniega dienas pasākumi norisināsies arī piektdien un sestdien, tātad triju dienu garumā.

Pasaules sniega diena kļūst par iecienītu pasākumu, un šogad tā Latvijā tiek organizēta piekto reizi. «Mēs, pasākuma rīkotāji, gribam iedrošināt cilvēkus būt aktīviem ārā arī ziemā un parādīt, ka kustīgi un priecīgi pavadīt laiku ir iespējams ļoti daudzveidīgi. Bet galvenais Sniega dienas mērķis ir mudināt jauniešus pievērsties veselīgam, sportiskam dzīvesveidam visās sezonās,» stāsta Latvijas Slēpošanas savienības pārstāve Anna Bondare.

Kopā ar Latvijas Slēpošanas savienību Pasaules sniega dienas pasākumu rīkošanā iesaistījušās arī pašvaldības. Ik gadu aug gan dalībnieku, gan organizatoru pulks. Šogad Sniega dienai savus pieteikumus ir atsūtījuši vairāk nekā 140 pasākumu organizatori (pērn - 130), bet ziemas aktivitātēs plāno piedalīties aptuveni 25 000 cilvēku, kas ir par diviem tūkstošiem vairāk nekā 2015. gadā. Šogad Pasaules sniega dienas pasākumi norisināsies vairāk nekā pusē Latvijas pašvaldību - 68 vietās. «Šogad arī laikapstākļi mūs lutina ar sniegu un patīkamu nelielu salu, tāpēc pasākumi noteikti būs ļoti izdevušies. Kaķīškalnā notiks slēpošanas sacensības bērniem un Kūku mači, Lielvārdē līdzās ragaviņu braukšanai un slidošanai noritēs arī baskāju skrējiens, bet Saulkrastos varēs doties izbraucienā ar haskijiem - tās ir tikai dažas no aktivitātēm, par ko parūpējušies organizatori. Ļoti daudz iesaistās skolas, un Pasaules sniega diena ir tāda kā ziemas sezonas sporta diena, kurai veltītas ne tikai āra aktivitātes, bērni rakstījuši arī domrakstus, zīmējuši zīmējumus,» atklāj A. Bondare.

Starptautiskā Slēpošanas federācija pirms diviem gadiem un arī pērn novērtēja Latvijā notikušās plašās un interesantās izdarības Pasaules sniega dienā, piešķirot mums godpilno otro vietu pasaulē pēc pasākumu norises vietu skaita, un pateicībā dāvāja vairākas ar ziemas sportu saistītas lietas - speciālas teltis, kalnu slēpošanas vārtus, dalībnieku starta numurus, finiša vārtus u. c. Tās tika nogādātas aktīvākajām skolām un pašvaldībām un, iespējams, tiks izmantotas arī šogad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?