Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ziemassvētku gaidas visā džeza krāšņumā

Inese Lūsiņa

«Būs gan Ziemassvētku melodijas, gan viegla, klasiska džeza mūzika. Turklāt šādi koncerti, kur vokālā grupa muzicē kopā ar bigbendu, nenotiek bieži. Mums šī ir pirmā sadarbība ar Latvijas Radio bigbendu,» vokālās grupas Framest līderis Jānis Ķirsis stāsta par kopā sagatavoto programmu. Viņi to cels priekšā festivāla Eiropas Ziemassvētki atklāšanas koncertā Rīgas Kongresu namā šovakar, 10. decembrī, plkst. 19.00.

Festivāla atklāšanas koncerta dalībnieki sastopas savu apaļo jubileju sezonā - 2015. gadā izveidotā vokālā grupa Framest ar pilnu jaudu svin pirmo apaļo jubileju, savukārt Latvijas Radio bigbends 2016. gadā atzīmēs 50. dibināšanas gadadienu ar koncertiem visā Latvijā. Abus kolektīvus vieno arī saistība ar pasaulslaveno vokālo grupu New York Voices, kas pērn še uzstājās ar Latvijas Radio bigbendu un kuras līderis Pīters Eldridžs jau vairākkārt skolojis Framest dziedātājus, atvēlot arī atraktīvos, krāšņos New York Voices aranžējumus. Daži no šiem skaņdarbiem skanēs arī koncertā šovakar. Visu laiku aktīva un dzīva esot arī saruna ar vokālā un instrumentālā džeza aranžēšanas lielmeistaru, saksofonistu, komponistu Dermonu Mēderu.

Vokālajā grupā Framest ir pieci profesionāli un daudzpusīgi dziedātāji: Beāte Zviedre (soprāns), Rūta Dūduma (alts), Mikus Abaroniņš (tenors), Jānis Ķirsis (baritons) un Roberts Memmēns (bass). Šīgada jūlijā starptautiskajā a cappella vokālo grupu konkursā Vokal.Total Austrijā, kas ir viens no prestižākajiem ansambļu konkursiem Eiropā, Framest ieguva otro vietu klasiskās mūzikas kategorijā un galveno apbalvojumu Ward Swingle Award GOLD džeza mūzikas kategorijā. Viņi izpelnījās arī skatītāju simpātiju balvu un speciālbalvu - īpašu, arī skanējuma ziņā telpisku 3D audio un video ierakstu, kas uz karstām pēdām tapa Grācas Elektroniskās mūzikas un akustikas institūtā.

Ikgadējais festivāls Eiropas Ziemassvētki, ko rīko Latvijas koncerti, astoņos koncertos Rīgas koncertzālēs un dievnamos no 10. līdz 30. decembrim piedāvā Adventa laika noskaņas Vīnes klasiķu meistardarbos, džeza ritmos, franču mūzikā un latviešu komponistu jaundarbos. Uzstāsies Rīgas Doma zēnu koris, Sinfonietta Rīga, LatvijasRadio koris, Rīgas Saksofonu kvartets, klavieru kvartets RIX, kontrtenors Sergejs Jēgers, dziedātāja Elīna Šimkus, kura dziedās J. Haidna oratorijas Pasaules radīšana (Torņakalna baznīcā 18. decembrī) un J. S. Baha Ziemassvētku oratorijas (turpat 30. decembrī) atskaņojumos, un daudzi citi mākslinieki. Jau rītvakar, 11. decembrī, Lielajā ģildē baroka vijoļspēles virtuoza Enriko Onofri un orķestra Sinfonietta Rīga kopspēle piedāvās izsmalcinātu un reti dzirdētu Apgaismības laikmeta programmu. Vairāk - www.latvijaskoncerti.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?