Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Aizstāvēs uzņēmējus, policistus un kristiešus

Ignorējot aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa (ZZS) aicinājumu neizvēlēties partijai nosaukumu Gods kalpot Latvijai (GKL), biedru grupa sestdien Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē tomēr nodibināja šādu politisko spēku. Pirms tam gan tika mainīts nosaukums biedrībai, uz kuras bāzes partija izveidota. Tagad šo biedrību sauks Gods kalpot dzimtenei.

Par apņēmību uz 2008. gadā nodibinātās biedrības bāzes, piesaistot partijas Sadarbība un Sabiedriskā komiteja, izveidot politisku spēku, kas piedalītos pašvaldību vēlēšanās visā Latvijā, Andrejs Požarnovs ar domubiedriem paziņoja pērn 27. februārī. Precīzi pēc gada atkal 27. februārī notika GKL dibināšanas kongress. Notariāli apstiprinātais partijas dibinātāju skaits, kas tika nosaukts kongresā, ir 365 biedri, taču, kad bija jābalso par partijas dibināšanu, tika saskaitītas vien 227 balsis. Par A. Požarnovu kā partijas priekšsēdētāju nobalsoja vēl mazāk, jo daži delegāti tūlīt pēc partijas nodibināšanas zāli atstāja.

Pārskatot A. Požarnova pausto kopš 2014. gada, politiķis nemitīgi uzsvēris, ka jaunā partija vēlas sadarboties ar Rīgas domes valdošajā koalīcijā esošo Andra Amerika vadīto partiju Gods kalpot Rīgai (GKR). Tomēr A. Ameriks jau piektdien Dienai atzina, ka šo kongresu apmeklēt negrasoties, bet esot gatavs ierasties uz kādu no nākamajiem partijas kongresiem, kur jau būtu runa par konkrētu sadarbību. Viņš atzina, ka ideoloģiski partijas ir ļoti tuvas, tāpēc pieļāva iespēju, ka GKR, kura Rīgas domes vēlēšanās, visticamāk, startēs kopā ar Saskaņu, varētu ar līgumu deleģēt savus biedrus GKL sarakstos citās pašvaldībās, kurās dzīvo GKR biedri, visvairāk Pierīgā.

Viens šāds GKR biedrs, kurš turpinās darbu biedrībā, bet neiestāsies GKL, ir bijušais Jūrmalas domes deputāts, SIA Rīgas nami valdes loceklis Andrejs Kondratjuks. Viņš bija ieradies, lai nobalsotu par biedrības nosaukuma maiņu, bet pārējo kongresa gaitu tikai novēroja. Dienai A. Kondratjuks pieļāva, ka varētu startēt Jūrmalas domes vēlēšanās no GKL saraksta, iespējams, kā biedrības deleģēts pārstāvis. A. Požarnovs atzina, ka tādu biedrības biedru, kas neiestāsies jaunajā partijā, ir apmēram desmit līdz piecpadsmit, un ka pēdējās nedēļās strauji pieaudzis jaunu interesentu par iestāšanos partijā skaits.

Kongresā plaši pazīstamu seju nebija daudz, un arī starp tām visi nebija partijas biedri. Piemēram, Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko (GKR) esot uzaicināts kā goda viesis. Viņš izteicās, ka jaundibinātajā partijā ir daudz bijušo Aināra Šlesera līdzgaitnieku. Savukārt jau pēc kongresa kuluāros varēja dzirdēt, ka vairāki delegāti savā starpā sarunājās krievu valodā.

Raksturojot partijas programmu, kas tikšot pilnveidota, A. Požarnovs uzsvēra, ka tajā prevalē «sociālekonomiskie un cilvēktiesību jautājumi». Liels uzsvars tika veltīts kristīgajām vērtībām, pilnā apjomā divreiz nolasot Satversmes preambulu un uzsverot, ka Latvijā var uzņemt tikai tos bēgļus, kuri ir kristieši. Daudz kritikas izskanēja valdības un jo īpaši Valsts ieņēmumu dienesta un maksātnespējas administratoru virzienā, aizstāvot uzņēmējus. Savukārt sociālajā jomā partija iestājas par izdienas pensijām pašvaldības policistiem, kā arī vēlas ieviest 4. pensiju līmeni, no katra strādājošā sociālās apdrošināšanas iemaksām 4% novirzīt pensiju piemaksām vecākiem - divus tēvam, divus - mātei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?