Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Apmierināts ar jauno līgumu

Vieta pasaules spēcīgākajā pasaules hokeja līgā NHL uz nākamo sezonu droši nav garantēta nevienam Latvijas hokejistam, taču ir skaidri zināms, ka vismaz divi aizsargi centīsies izcīnīt vietas savu klubu pamatsastāvos. Oskaram Bārtulim turpināsies vienvirziena līgums ar Filadelfijas Flyers, savukārt Artūrs Kulda panācis viena gada vienošanos ar dislokācijas vietu mainījušo komandu Vinipegas Jets.

«Ar līguma nosacījumiem esmu apmierināts. Divu sezonu laikā NHL esmu aizvadījis tikai sešas spēles, tāpēc cerēt uz vienvirziena līgumu nebija nopietna pamata. Līgums ir divvirziena, bet izdevīgāks nekā iepriekšējais,» sarunā Dienai atklāja Kulda. Pirmais Artūra līgums tika parakstīts ar NHL komandu Atlantas Thrashers pēc shēmas 2+1 gads. Tas bija standarta līgums, kādus piedāvā jaunajiem hokejistiem. Pēc pagājušās sezonas Thrashers komanda mainīja nosaukumu un turpmāk bāzēsies Kanādas pilsētā Vinipegā.

«Spēlējot AHL komandā Čikāgas Wolves, katru gadu braucu spēlēt uz Vinipegu, jo tur bāzējās AHL klubs Manitobas Moose. Jauka pilsēta Vinipega. Kā jau Kanādā, hokeju tur mīl. Par to liecina arī šīsvasaras notikumi, kad visus abonementus uz Jets nākamās sezonas spēlēm izpirka pāris stundās. Nav šaubu, ka uz visām spēlēm arēna ar 15 000 skatītāju vietām būs aizpildīta.»

Par savām izredzēm nostiprināties Jets sastāvā Kulda izsakās kā jau profesionālim piedienas. «Nopietni jātrenējas, jāpierāda sevi treniņnometnē, un tad jau ieguldītais darbs bez ievērības nepaliks.» Vinipegas kluba jauno vadību Artūrs personiski nepazīst. «Zinu, ka ir jauns galvenais treneris (Klods Noels) un ģenerālmenedžeris (Kevins Čeveldejofs). Pagājušajā sezonā Noels vadīja Manitobas klubu. Man palicis atmiņā, ka Moose ļoti organizēti spēlēja aizsardzībā un spēlēs pret viņiem nebija viegli pārvarēt viduszonu.» Pēc Artūra domām, nav nozīmes īpaši iedziļināties, ar kuriem spēlētājiem būs jākonkurē par vietu Jets sastāvā. «NHL visās komandās konkurence ir nopietna. Treniņnometnē ar četriem vai pieciem aizsargiem būs jākonkurē par vienu brīvo vakanci.» Augusta sākumā Kulda plāno doties pāri okeānam uz Toronto. «Pēdējos gadus tur regulāri gatavojos sezonai, jo ir ļoti labi treniņu apstākļi. Uz ledus ir iespēja slidot ar vietējiem hokejistiem, kuri spēlē NHL.»

Pēdējā desmitgadē Latvijas hokeja stabila vērtība NHL bija aizsargs Kārlis Skrastiņš. Šovasar Kārlis pieņēma finansiāli izdevīgāku KHL kluba Jaroslavļas Lokomotiv piedāvājumu. Pagājušās sezonas pirmajā NHL spēlē Raitis Ivanāns guva nopietnu galvas savainojumu. Viņam vēl turpinās līgums ar Kalgari Flames, bet atgriešanos spēļu režīmā galvenokārt noteiks spēlētāja veselības stāvoklis. Uzbrucējs Kaspars Daugaviņš vēl nav izlēmis, vai pieņemt jauno Otavas Senators līgumu, pēc kura nav garantijas, ka uzticības reitings varētu palielināties. Tāpēc pagaidām droši ir zināms, ka tikai divi Latvijas spēlētāji Oskars Bārtulis un Artūrs Kulda septembrī uzsāks NHL treniņnometni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Artūrs Kulda

Dzimis 1988. gada 25. jūlijā
Augums 188 cm, svars 98 kg
Ampluā: hokeja aizsargs
Komanda: Vinipegas Jets (NHL)
Spēlējis: Prizma/Rīga-86, CSKA-2, Pīterboro Petes (OHL), Čikāgas Wolves (AHL), Atlantas Thrashers (NHL)
Panākumi: 2008. gadā izcīnīja AHL galveno balvu Kaldera kausu, NHL aizvadījis sešas spēles, kurās nopelnīja 2 (0+2) rezultativitātes punktus, Latvijas izlasē spēlēja 2010. un 2011. gada pasaules čempionātā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?