Ar riekstiem un dzērvenēm
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ķirbja kūka ar biezpienu un dzērvenēm
4 personām vajadzēs:
250 g cepta ķirbja mīkstuma, 250 g
biezpiena, 5 olas,
5 ēd. k. cukura, 1/2 paciņas Selgas cepumu,
75 g sviesta, 15 g želantīna, 4 ēd. k. dzērveņu, 1/2 tējk. vaniļas
cukura
Nomizotu ķirbi satin folijā un cep cepeškrāsnī 160 grādos
40 minūtes, atdzesē. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, tad izkarsē
ūdens peldē, līdz masa kļūst viendabīga. Cepumus smalki sasmalcina
ar dakšiņu. Biezpienu sajauc kopā ar cepto ķirbi (iepriekš
notecinot lieko sulu), pievieno izkarsētos olu dzeltenumus, vaniļas
cukuru un sakuļ. Biezpiena masā iejauc uzbriedinātu želantīnu.
Kūkas formā liek cepumu un sviesta masu, ieliek uz kādām 10 minūtēm
ledusskapī, līdz sviests drusku sastingst. Tad pārlej ar ķirbju
biezpiena krēmu un liek ledusskapī uz pāris stundām. Pasniedzot
pārkaisa ar dzērvenēm un pārlej ar karameļu mērci.
Ceptu biešu salāti ar selerijas sakni un āboli
4 personām vajadzēs:
2 nelielas bietes, 2 āboli,
1
selerijas sakne,
4 ēd. k. lazdu riekstu,
1 ēd. k.
sarkanvīna etiķa,
4 ēd. k. olīveļļas
Nemizotas bietes satin
folijā (katru atsevišķi) un liek cepties cepeškrāsnī 170-180 grādu
temperatūrā apmēram 25-30 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas.
Pārbaudiet, iebakstot ar kādu kociņu! Seleriju nomizo, sagriež
kubiņos un liek vārīties, līdz tā mīksta. Lazdu riekstus nedaudz
apcep un sasmalcina, pievieno olīveļļu un sarkanvīna etiķi. Bieti
sagriež kubiņos, virsū liek selerijas saknes kubiņus, nomizotus un
sagrieztus ābolus un pārlej ar lazdu riekstu mērci.
Pārkaisa ar
zaļumiem.
Cepts kālis ar garšaugiem un sēņu mērci
4 personām vajadzēs: 4 nelieli kāļi, 1 sarkanais sīpols,
1
ķiploks, 400 g rudens sēņu, 1 sīpols, 1 lielāks burkāns,
1
pastinaka (vai pētersīļa) sakne, 250 g saldā krējuma
Kāli liek
katliņā un pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un vāra, līdz tas mīksts,
izgrebj viduci. Pastinaku, sīpolus, burkānus apcep, līdz mīksti.
Pievieno izgrebto kāļa mīkstumu, garšvielas un pilda izgrebtajā
kālī. Liek cepeškrāsnī 160 grādos un cep 10 minūtes.
Pa to
laiku gatavo sēņu mērci. Sēnes apcep, pievieno sīpolus un saldo
krējumu - mērce gatava. Pasniedz, uz šķīvja liekot sēņu mērci, tad
pildīto kāli. Visu pārlej ar atlikušo sēņu mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
1 komentārs
t