Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Carnikavā nomaina domes vadību

Vakar īsi pirms Carnikavas novada domes sēdes darba kārtībā tika iesniegts priekšlikums atcelt līdzšinējo domes priekšsēdētāju Daigu Jurēvicu (ZZS). Tas arī notika, un par jauno novada galvu kļuva līdz šim opozīcijā esošās Reģionu alianses (RA) pārstāvis Imants Krastiņš. Visticamāk, šodien tiks lemts par domes priekšsēdētāja vietnieka nomaiņu.

Lēmums par D. Jurēvicas atcelšanu tika pieņemts ar deviņām balsīm, kas ir pat vairāk nekā minimāli nepieciešamās astoņas, lai priekšsēdētāju pārvēlētu. Jauno koalīciju veido četri RA deputāti, divi Saskaņas centra pārstāvji un trīs no ZZS ievēlētie deputāti. «Svarīgi saprast, ka tas brieda jau vairākus gadus. Izšķirošais pagrieziena punkts bija pašvaldības budžeta pieņemšana. Tas tika nodots deputātiem apspriešanai, bet nekādas reālas apspriešanas nebija,» Dienai skaidro I. Krastiņš, kurš apturējis plānoto budžeta projekta pieņemšanu, kam bija jānotiek šodien. Jaunais priekšsēdētājs atzina, ka D. Jurēvica daudzās jomās strādājusi labi, jo pabeigti vairāki projekti un pašvaldībai ir labs publiskais tēls. Tomēr deputātiem neesot bijušas iespējas realizēt savu mandātu, jo viņu ierosinājumi nav ņemti vērā.

Viens no trim pret sava saraksta līderi balsojušajiem ZZS saraksta deputātiem ir Edgars Sliede, kurš gan ir bezpartijisks. Tieši viņu neoficiāli avoti min kā reālu domes priekšsēdētāja vietnieka amata kandidātu. Pievakarē D. Jurēvica sociālajos tīklos pavēstīja, ka vietnieki varētu būt pat trīs. Bijusī priekšsēdētāja Dienai atzina, ka ar E. Sliedi viņai bijušas domstarpības par pretplūdu aizsargdambja būvniecību, ko E. Sliede arī nenoliedza, tomēr norādīja, ka pamata iebildumi viņam bijuši pret D. Jurēvicas autoritāro vadības stilu un to, ka ZZS saraksta deputāti nav pildījuši vēlētājiem dotos solījumus un nav plānojuši to darīt arī nākotnē.

«Man nav kauns par darbiem, kas izdarīti,» Dienai teica D. Jurēvica, nosaucot jau pieminēto dambi, gājēju un velosipēdistu tiltu, kā arī piemiņas vietu Ojāram Vācietim Carnikavas kapos. Viņa pieļāva, ka dažu deputātu rīcība saistīta ar personisku ieinteresētību, piemēram, no ZZS saraksta ievēlētais Latvijas Zaļās partijas biedrs Roberts Raimo varētu būt neapmierināts ar to, ka viņa vadītajam sporta centram nav piešķirti visi prasītie līdzekļi, kā arī darbā pašvaldībā nav pieņemta R. Raimo dzīvesbiedre. «Es nekad neesmu ļāvusi tērēt naudu tērēšanas pēc,» strikti izteicās D. Jurēvica. Viņa oktobrī tika ievēlēta par tikko nodibinātās Pierīgas pašvaldību apvienības priekšsēdētāju. Nu šai organizācijai nāksies mainīt vadītāju, kas var būt tikai pašvaldības vadītājs vai vietnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?