Čatnijs. Vīriešu zapte
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Dzērveņu un ābolu čatnijs
VAJADZĒS:
kanēļa standziņu,
1 tējk. raupji saberztu
Jamaikas piparu (iesietu marles maisiņā)
1 tējk. Romas
ķimeņu
500 g dzērveņu
500 g nomizotu, gabaliņos sagrieztu
ābolu bez serdēm 500 g sakapātu sīpolu
500 g brūnā vai
dzeltenā cukura
284 ml ābolu
etiķa
Izejvielas uzvāra, tad samazina liesmu un
turpina vārīt uz lēnas uguns pusotru stundu. Izņem piparu maisiņu.
Čatniju pilda burkās, aizvāko.
Asais ābolu čatnijs
VAJADZĒS:
250 g sarkano sīpolu
1 kg nomizotu, sakapātu
ābolu bez serdēm
110 g gaišo rozīņu
2 ēd. k. piestā
saberztu
koriandra sēklu
1 ēd. k. maltu smaržīgo
Jamaikas piparu
1 ēd. k. sāls
350 g brūnā cukura
750 ml ābolu etiķa
Visus produktus liek katlā un uzvāra,
maisot, kamēr cukurs izkūst.
Samazina liesmu un vāra vēl stundu,
palaikam apmaisot, lai nepiedeg.
Pilda burkās, cieši
aizvāko.
Tomātu un ingvera čatnijs
VAJADZĒS: 1,5 kg nomizotu, četrās daļās sagrieztu tomātu ar
izņemtām sēklām, 8 cm garu šaurās strēmelēs sagrieztu ingvera
saknes gabalu, 8 ķiploka daiviņas, 250 ml galda etiķa, 400 ml
cukura, 3 ēd. k. citrona sulas, 2 tējk. malta ingvera, 2 tējk.
sāls,
3 tējk. malta paprikas pulvera, 1 tējk. Kajennas piparu,
1 tējk. sinepju pulvera, 1/4 tējk. maltu krustnagliņu
Bļodā
sajauc tomātus un ingvera sakni. Blenderī samaļ ķiplokus ar 150 ml
etiķa un lej katliņā. Pievieno cukuru un pārējo etiķi. Vāra uz
vidējas uguns aptuveni septiņas minūtes, līdz masa kļūst sīrupaina.
Pievieno tomātus un pārējos produktus un visu masu uzvāra. Samazina
liesmu un vāra uz vidējas uguns aptuveni 35 minūtes.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri