Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ceļo ar suni, ja tam ir labas manieres

Kad cilvēks iegādājies sev kompanjonu un ieaudzinājis viņā labas manieres, var sākt domāt par ceļošanu kopā ar suni. Nebūtu gan prātīgi suni ņemt līdz, ja dodaties uz kūrortu, jo lielākajā daļā kūrortu un pludmaļu teritoriju suņus ievest aizliegts, ja vien suņiem tur nav ierādīta atsevišķa vieta. Ja atvaļinājumu pavadāt aktīvi, var padomāt par suņa līdzņemšanu.

Mūsdienās ceļot ar suni nav problēmu - ES ietvaros sunim nepieciešama tikai ES parauga pase ar norādi par izdarītajām vakcinācijām. Tomēr, pirms dodaties ceļojumā, noskaidrojiet, vai valstu prasības attiecībā uz dzīvnieku ievešanu tomēr neatšķiras. Latvijā atbildes uz šiem jautājumiem sniedz Pārtikas un veterinārais dienests: www.pvd.gov.lv.

Parasti nav problēmu ar suņa pārvadāšanu ar dažādiem transporta līdzekļiem. Daudzas aviosabiedrības ņem suņus gan salonā, piemēram, mazos sunīšus (dažādām aviokompānijām gan šāda suņa svars kopā ar konteineru/somu var atšķirties), gan bagāžā. Arī pārvietošanās ar suni ar prāmi nesagādā problēmas.

Mana pieredze liecina, ka atrast viesnīcu, kurā apmesties ar suni, nav sarežģīti. Jā, ir viesnīcas, kurām ir slikta iepriekšējā pieredze ar suņiniekiem, bet lielākā daļa viesnīcu īpašnieku saprot, ka suns viesnīcā ir tāda pati problēma kā, piemēram, bērns - var gadīties dažādi. Ir viesnīcas, kurās atļauts uzturēties ar maza izmēra sunīšiem (parasti ir norāde - līdz 5 kg). Es, rezervējot viesnīcu, parasti izvēlos tiešo saraksti ar viesnīcas personālu, lai obligāti noskaidrotu, vai konkrētus labi audzinātus suņus viesnīcā uzņems. Vienīgo reizi, kad Ungārijā rezervēju viesnīcu caur populāro interneta saitu TripAdvisor, īpašnieks mums viesnīcā neļāva apmesties. Viesnīcas saitā gan bija piezīmēta suņa ikoniņa, bet īpašnieka un mana izpratne par terminu «suns» bija atšķirīga. Īpašnieks bija domājis, ka suns ir ŠITAIS (norādot uz čivauvu man padusē), bet noteikti ne ŠIE - ieplešot acis uz diviem ridžbekiem mūsu raibajā kompānijā. Neko darīt - braucām tālāk un nakšņojām jaukā kempingā Horvātijā. Ir viesnīcas, kurās neņem piemaksu par suni (ļoti bieži daudzās Polijas viesnīcās), tomēr pēdējā laikā piemaksas Eiropas viesnīcās ir visur, sākot no pieciem eiro un uz augšu par katru galvu.

Parastās problēmas, ko suns var sagādāt personālam un tiem, kas apmetušies viesnīcā, protams, ir suņa nevēlēšanās palikt vienam - gaudošana (kamēr saimnieks ēd brokastis viesnīcas kafejnīcā) un laika īsināšana, kaut ko graužot vai demolējot numuriņā. Risinājumi ir dažādi - var suni neatstāt numuriņā vienu, bet var jau mājās trenēt viņu laiku, kamēr saimnieki devušies projām, palikt būrī un gulēt. Vienmēr jāatceras, ka ne visi būs sajūsmā par jūsu četrkājaino kompanjonu, tāpēc nav pieļaujams, ka suns jebkādā veidā traucē citiem.

Tas, kāds viesnīcas numurs paliks pēc jūsu ciemošanās ar suni, ir atkarīgs no jums. Ja suns ir radījis kādus postījumus, nevajag tos slēpt, bet gan atvainoties viesnīcas personālam un piedāvāt kompensāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?