Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Dabā sācies bērzu sulu laiks

Aprīlī aktuālākās receptes jāmeklē mežā, nevis virtuvē - sācies bērzu sulu laiks. Kad runāju ar cilvēkiem, kuri Latvijā nav dzīvojuši visu mūžu, jūtu, ka viņi īsti nesaprot šo mūsu sulu trakumu un vispārējo aizraušanos ar dzeršanu un raudzēšanu. Neesot nekā īpaša tajā «saldenajā ūdentiņā», un raudzētā jau nu noteikti ne, viņi saka.

Bet mums garšo. Recepti, ko publicējam ēdienu lapā, piedāvā restorāna Provansa šefpavārs Tomass Godiņš. Citu slavenu pavāru receptes un mežkopju padomus, kā saudzīgi urbt un aizdarīt bērzu, atradīsit žurnāla Dienas Ēdieni jaunākajā numurā un noskatoties diena.lv video sižetu Kā pareizi maisā satecināt saldas bērzu sulas.

Vēl publicējam Ineses Paklones ātri gatavojamo un gardo uzkodu Velni seglos un šefpavāra Ērika Dreibanta Vīnes šniceles recepti. Īsta šnicele parasti tiek pasniegta kombinācijā ar citronu un pētersīļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Velni seglos

Sastāvdaļas: vītināta cūkas krūtiņa vai cauraudzis šķiņķis, žāvētas plūmes, biezs brūkleņu ievārījums, kam var piepilināt zaļo tabasko mērci (oriģinālā receptē izmanto mango čatniju)
1. Sagriež gaļu 1,5 cm platās sloksnēs.
2. Uz katras sloksnes liek plūmi un mazliet ievārījuma, satin gaļu un sasprauž ar īsu koka iesmiņu. Pārliecinās, ka iesmiņš neiet cauri tītenim, tad to pannā varēs viegli apgrozīt.
3. Apcep tītenīšus sausā čuguna pannā cepeškrāsnī vai uz grila. Pasniedz karstus vai aukstus. Var uzspraust uz pelēcīgas baltmaizes rieciena vai grauzdiņa.

Raudzēta bērzu sula

Tomass Godiņš
Man vislabāk garšo svaiga sula, bet labprāt dzeru arī raudzētu. Raudzēju šādi: uz 1 litru sulas lieku nepilnu ēdamkaroti cukura un nedaudz svaigu piparmētru; sulu iepildu stikla pudelēs, pāris dienu paturu istabas temperatūrā, uzskrūvēju vāku un lieku pagrabā. Otra recepte: uz 1 litru ņem nepilnu ēdamkaroti cukura, upeņu pumpurus un citrona miziņu bez baltuma; sapildu stikla pudelēs un lieku pagrabā.

Vīnes šnicele

Sastāvdaļas 1 personai: plāna teļa gaļas muguras karbonādes šķēle, sviests cepšanai, pāris zariņu pētersīļu, 1 citrons, rīvmaize, sāls, malti melnie pipari
1. Gaļu ar naža neaso pusi kārtīgi izklapē no abām pusēm, lai tā būtu mīkstāka. Nevajag izmantot gaļas āmuru, jo ar to gaļā viegli izdauzīt caurumus.
2. Apkaisa ar sāli un pipariem.
3. Gaļas gabalu panē rīvmaizē (būs pareizi, ja, panējot šniceli, to no sākuma apviļāsiet miltos, tad olā un pēc tam rīvmaizē).
4. Panēto gaļu vismaz uz pusstundu ieliek ledusskapī, lai rīvmaize kārtīgi pielīp gaļai. Tas nepieciešams, lai pēc tam, cepot sviestā, maizes drumstalas nekrīt nost un nesāk degt.
5. Pannā izkausē sviestu un cep šniceli. Svarīgi gaļu cept uz mazas uguns. Ja tā būs par lielu, sviests ātri vien sadegs.
6. Gaļu cep no abām pusēm zeltaini brūnu (katru pusi aptuveni piecas minūtes).
7. Kad gaļa gatava, to izņem no pannas. Ieliek pannā vēl nedaudz sviesta, iespiež puscitrona sulu un pievieno sakapātus pētersīļus. Pirms ēšanas šnicelei pārlej sviesta un pētersīļu mērci.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?