Ēdieni ar rukolu
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Rukolas un sarkano piparu salāti Balzametiķa vine
6 personām vajadzēs:
2 galviņas lapu salātu, 2 buntītes
rukolas,
500 g svaigu šampinjonu, 3 sarkanie pipari
Lapu
salātus labi nomazgā un nosusina. Saplēš. Rukolu nomazgā, nosusina
un noplēš lapiņas no kātiem. Šampinjonus noslauka ar mitru lupatiņu
un sašķēlē, piparam izņem viduci un sēklas un sagriež
strēmelēs.
Sajauc lapu salātus un rukolu un liek uz 6 šķīvjiem.
Pārkaisa ar šampinjonu šķēlēm un pipariem. Pārlaista ar vinegretu
(salātu mērci).
Variants: sajauc visas izejvielas lielā bļodā,
tad iemaisa vinegretu.
1 nemizota ķiploka daiviņa, 1
ēdamkarote franču sinepju, 3 ēdamkarotes balzametiķa, 250 ml
olīveļļas, sāls un pipari pēc garšas
Pārgriež ķiploka
daiviņu un ar pārgriezto pusi labi ieberzē mazas bļodiņas iekšējās
malas.
Bļodiņā sakuļ etiķi un sinepes, pievieno sāli un piparus
pēc garšas. Lēnām iekuļ eļļu, līdz mērce sabiezē un visa eļļa
iejaukta. Liek mērcē ķiploka daiviņas. Apklāj bļodiņu un atstāj
istabas temperatūrā līdz lietošanai. Izņem ķiploka daiviņas un
apmaisa.
Rukolas, bekona, siera un maizes pudiņš
4-6 personām vajadzēs:
375 ml pilnpiena, 125 ml saldā
krējuma, 5 olas, 6 bekona šķēles, 1 smalki sakapāts franču sīpols,
3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas, 200 g rukolas, 500 g itāļu
maizes (čabata),
150 g Holandes siera
Noregulē krāsni uz
180oC. Ietauko seklu 2 l tilpuma krāsns drošu trauku. Lielā bļodā
sajauc pienu, krējumu, olas un pa ceturtdaļtējkarotei sāls un
piparu. Cep bekonu, līdz brūns un trausls, izņem no pannas,
nosusina uz papīra dvielīša un raupji sasmalcina. Bekona taukos
pannā cep sīpolus un ķiplokus kādu minūti, visu laiku maisot.
Pievieno rukolu un maisa, līdz rukola izskatās savītusi.
Iejauc
sacepto bekonu un rukolu, maizi un sieru olu un piena maisījumā,
lej sagatavotajā traukā un pārklāj ar foliju. Cep 30 minūtes, noņem
foliju un cep vēl 10 minūtes.
Kabaču «karpačo»
4 personām vajadzēs:
350 g kabaču
100 ml raupji
sakapātas rukolas
3 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote
balzametiķa sāls un pipari pēc garšas 100 g cietā itāļu
siera
Sagriež kabačus plānās šķēlēs un sakārto vienā kārtā
lielā šķīvī, pārkaisa ar rukolu. Pārlaista ar eļļu un etiķi un
pārkaisa ar sāli un pipariem.
Ar sakņu mizojamo nazīti sagriež
plānas siera skaidiņas un pārkaisa pār kabačiem.
Pasta ar šķiņķi un rukolu
6-8 personām vajadzēs:
500 g pastas (makaroni)
150 g
plāni sagriezta žāvēta šķiņķa
500 g rukolas, lapiņas
nobraucītas no kātiņiem un raupji sakapātas
200 ml rīvēta cietā
itāļu siera
tējkarote rīvētas citrona miziņas
sāls un
pipari pēc garšas
75 ml olīveļļas
Novāra pastu un nokāš,
pataupot krūzīti ūdens. Liek atpakaļ katlā un sajauc ar pārējiem
produktiem, pievienojot atlikušo ūdeni, ja masa pārāk sausa.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri