Confit nozīmē «vārīts taukos uz lēnas uguns» - tas ir ļoti svarīgi, lai nesadeg tauki, tad pīle būs rūgta. Tomasam patīk salikums - pīles gaļa un lauku krējums vai Creme Fraiche. Krējumam nevajag likt klāt ne sāli, ne piparus, jo tam jābūt vieglam un atsvaidzinošam. Vēl Tomass iesaka kastaņu zupu, kas esot ļoti piemērota ziemai, jo tad var nopirkt vislabākos kastaņus, un zupa sanāks ļoti sātīga.
Franču gaume ar latviešu knifiem
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Pīles karpačo ar ingvera krēmu, Parmas sieru, ruk
2 personām vajadzēs: 200 g pīles krūtiņas, 70 g rikotas siera,
30 g ingvera, 30 g Monterigo siera, 30 g rukolas, 10 g trifeļu
eļļas, 30 g olīveļļas, 5 g kadiķogu, sāli, piparus,
rozmarīnu.
Pīles krūtiņai nogriež ādu, uzkaisa sakapātu
rozmarīnu, kadiķogas, olīveļļu, sāli, piparus. Marinē divas
stundas, tad ietin plēvē (to vēl var izklapēt) un liek saldētavā.
Kad krūtiņa sasalusi, to plāni sagriež un kārto uz
šķīvja.
Rikotas sieru sajauc ar rīvētu ingveru, sāli,
pipariem.
Uz karpačo liek ingvera krēmu, sagrieztu Parmas sieru,
rukolu, uzlej olīveļļu, trifeļu eļļu un pasniedz.
Kastaņu krēmzupa ar viegli apceptu pīles krūtiņu
2 personām vajadzēs: 150 g lobītu kastaņu, 40 g kartupeļu, 30 g
sīpolu, 50 g pīles krūtiņas, sāli, piparus, 80 g Creme Fraiche vai
trekna lauku skābā krējuma, 10 g rozmarīna, 20 g sojas mērces, 30 g
olīveļļas, 100 g vistas buljona, 120 g saldā krējuma.
Sīpolus
sagriež kubiņos, liek katlā ar kastaņiem, apcep olīveļļā, pielej
vistas buljonu, saldo krējumu, pieliek kartupeļus, sāli, piparus,
sojas mērci. Vāra, kamēr gatavi kartupeļi, visu sablendē un izberž
caur sietu.
Pīles krūtiņai uzkaisa sāli, piparus, cep uz
nelielas uguns ar ādu uz leju, tad liek cepeškrāsnī uz 3 minūtēm
190 grādos.
Creme fraiche vai lauku krējumu sajauc ar
sakapātu rozmarīnu.
Zupu lej šķīvī, liek virsū krējumu vai
Creme fraiche un plāni sagrieztu pīli.
Pīles kājas Confit terīne ar meža ogu ievārījumu,
2 personām vajadzēs: 2 pīles kājas, 300 g pīļu tauku, 30 g
rozmarīna, 10 g želatīna, 200 g saldētu ogu (kazenes, dzērvenes,
brūklenes, smiltsērkšķi), 40 g cukura, 50 g sarkanvīna, 40 g rudzu
maizes, graudu piparus.
Uz lēnas uguns izkausē pīļu taukus, pīļu
kājām uzkaisa sāli un piparus, liek pīļu taukos, pievieno rozmarīna
zariņu, graudu piparus. Uz lēnas uguns, lai maigi burbuļo, vāra
trīs četras stundas. Kad gaļa gatava, atdala no kauliem, pievieno
nedaudz buljona vai ūdens, uzvāra, iemaisa uzbriedinātu želatīnu.
Liek terīnes formā, ievieto ledusskapī. Vislabāk terīni sagatavot
dienu iepriekš, tad to varēs viegli sagriezt. Šādi sagatavota
terīne ļoti labi glabājas ledusskapī.
Katlā ieber ogas, cukuru,
pieliek sakapātu rozmarīnu, pielej sarkanvīnu. Vāra uz lielas
uguns, kamēr šķidrums novārījies. Mērce gatava.
Rudzu maizi
sasaldē, plāni sagriež un liek uz pannas, cep krāsnī 180 grādos 3-4
minūtes.
Pistācijas viegli apgrauzdē, nedaudz sakapā, pārkaisa
ēdienam.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!