Sastāvdaļas 2-3 porcijām: 2 lieli kartupeļi, 1 l gaileņu, 1
sīpols, 2 ēd. k. augu eļļas vai sviesta, 3 ēd. k. miltu, 100 ml
silta ūdens, 150 ml skāba krējuma, 50-100 g kūstoša siera,
piemēram, Čedaras, sāls pēc garšas
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz
200 °C.
2. Kartupeļus nomizo, sarīvē plānās šķēlītēs.
3.
Karstā eļļā vai sviestā apcep sīpolus, pievieno sēnes un maisot
cep, līdz viss šķidrums no tām iztvaikojis.
4. Pārkaisa miltus
un maisot turpina cept vēl pāris minūšu.
5. Noņem no uguns,
maisot pielej ūdeni un strauji turpina maisīt, līdz izveidojas
bieza, viendabīga mērce.
6. Iemaisa skābo krējumu, pieber
sāli.
7. Ar sviestu ieziestā veidnē liek kārtām kartupeļu šķēles
ar sēņu mērci, līdz veidne piepildīta. Virspusē jābūt kartupeļu
kārtai.
8. Kārtojumu ar plaukstām piespiež, lai sablīvētu.
Pārkaisa pusi siera.
9. Uzliek veidnei vāku vai pārklāj to ar
foliju.
10. Liek karstā krāsnī, cep 20 min.
11. Tad vāku vai
foliju noņem, uzkaisa atlikušo sieru un cep vēl 10 min, līdz
kartupeļi mīksti un siers apbrūnējis.