Garšīgi gavēņa ēdieni
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bumbieris citronu sīrupa marinādē ar plūmēm un ri
Četrām porcijām vajadzēs: 4 bumbierus, 500 g ūdens, 1,5
citronus, 150 g cukura, 1 kanēļa standziņu, 4 krustnagliņas, 2
smaržīgos piparus, 100 g melno plūmju, 100 g lazdu riekstu, 1 tējk.
svaigu sagrieztu piparmētru, 400 g apelsīnu sulas, 2 ēd. k.
kukurūzas cietes
1. Bumbierus nomizo, izgriež serdi un veido
dobumu pildīšanai.
2. Uzvāra citrona sīrupu no ūdens, cukura,
1,5 citronu sulas (var pievienot citrona miziņu) un garšvielām.
Karsto marinādi pārlej bumbieriem un atstāj, lai ievelkas
garša.
3. Plūmes nomērcē, sakapā ar riekstiem, pilda bumbieru
dobumos.
4. Apelsīnu sulu uzvāra un iebiezina ar kukurūzas
cieti.
Krāsnī cepta selerijas sakne, pastinaks un pupiņu
Četrām porcijām vajadzēs: 2 seleriju saknes, 2 pastinakus, 1
puravu, lauru lapas, timiānu, ķiplokus, sāli un piparus, garšaugus,
300 g pupiņu, 2 olu baltumus, 300 g olīveļļas, 250 g baltvīna, 250
g spinātu, 1 buntīti pavasara zaļumu
1. Selerijas sakni un
pastinaku nomazgā, pievieno garšvielas, liek folijā, pievieno
olīveļļu un cep cepeškrāsnī apmēram 1 stundu 160 C.
2. Pupiņas
novāra, samaļ gaļas mašīnā, pievieno olas baltumu un garšvielas,
liek formās un cep cepeškrāsnī pie 180 C, līdz veidojas brūna
garoziņa.
3. Katliņā liek puravus un apcep, pievieno baltvīnu un
uzvāra, līdz puravs kļūst mīksts, tad pievieno spinātus un
sablenderē, līdz veidojas mērce.
4. Cepto seleriju sakni un
pastinaku sagriež un uz karstas pannas apbrūnina olīveļļā, liek uz
šķīvja kopā ar pupiņu biezeni un pārlej ar puravu un spinātu mērci.
Dekorē ar pavasara zaļumiem.
Bez nosaukuma
Četrām porcijām vajadzēs: 400 g austersēņu, 100 g olīveļļas,
garšvielas (sāli un piparus), 2 ķiploka galviņas, 400 g tomātu savā
sulā, 1 burkānu, 1 sīpolu, 1 tējk. bazilika (sausā), svaigus
zaļumus, 1 cukīni, 1 citronu
1. Sasmalcina burkānus un sīpolus
un apcep ar pāris karotēm olīveļļas, līdz kļūst mīksti. Pievieno
tomātus savā sulā un baziliku, pēc garšas sāli un piparus, mērci
uzvāra, tad izberž caur smalku sietu, ielej traukā un
atdzesē.
2. Austersēnes liek uz pannas, pievieno olīveļļu,
pārber ar sasmalcinātiem ķiplokiem un garšaugiem, liek karstā
cepeškrāsnī 180 C. Cep 10 min., liek uz virtuves dvieļa un
nosusina.
3. Ķiplokus noloba, liek ūdenī (var pievienot citrona
miziņu, rozmarīnu, timiānu, garšvielas) un vāra 5 min., pēc tam uz
pannas olīveļļā apbrūnina.
4. Cukīni sagriež šķēlēs, uzspiež
citrona sulu un kādu pili olīveļļas, pārkaisa ar garšvielām, lai
pastāv, servē kopā ar austersēnēm, ķiplokiem un tomātu biezeni,
pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri