Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Garšīgi tālu zemju suvenīri

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Melleņu kēksiņi ar šokolādi 3. Uzkarsē krāsni l

Divām porcijām vajadzēs: 150 g miltu, 50 g rudzu miltu, 125 g brūnā cukura, 200 g skābā krējuma, 120 ml eļļas, 2 olas, 1,5 tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. kakao, 70 g tumšās (70%) šokolādes (sasmalcināta gabaliņos), 100 g melleņu
1. Bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, kakao. Atsevišķā bļodā samaisa skābo krējumu, eļļu un olas. Sakuļ visu kopā līdz viendabīgai konsistencei un pievieno sausās sastāvdaļas.
2. Samaisa visu kopā un pievieno šokolādes gabaliņus un mellenes. Sapilda formās.

Bez nosaukuma

Divām porcijām vajadzēs: 1 selerijas sakni, 2 lielus Šalotes sīpolus, 30 g sviesta, šķipsnu sāls, piparus, 3 selerijas kātus, 1 apelsīnu, 3 kadiķu ogas, 2 lauru lapas, grauzdētus lazdu riekstus, maurlokus, olīveļļu
1. Nomizo selerijas sakni un sagriež rupjos kubiņos. Nomizo sīpolus un sagriež šķēlēs. Uzkarsē katlu un izkausē sviestu, tad pievieno sīpolus un glazē. Pievieno selerijas kubiņus, sāli un piparus pēc izjūtas. Pievieno glāzi baltvīna, uzliek vāku un karsē, kamēr kļūst mīksts.
2. Sagriež seleriju kātus mazos gabaliņos un cep uz pannas. Pievieno sulu, kas izspiesta no apelsīna, un kadiķu ogas, lauru lapas. Cep, kamēr mīksts, pēc tam kadiķu ogas un lauru lapas izņem.
3. Samiksē seleriju biezeni vienā masā, tad pievieno seleriju kātu gabaliņus un samaisa ar karoti.
4. Visu kārto uz šķīvja un dekorē ar sasmalcinātiem maurlokiem, olīveļļu un saberztiem lazdu riekstiem.
5. Pasniedz ar ceptu lasi vai jēra gaļu.

Bez nosaukuma

Divām porcijām vajadzēs: 2 lielus burkānus, 1 lielu Šalotes sīpolu, olīveļļu, mazliet cukura, 100 ml saldā krējuma, 1 tējk. mārrutku, mazliet vaniļas, rīvētu laima miziņu, šķipsnu jūras sāls, piparus, 1 čabatu, zilo sieru, timiānu
1. Nomizo un sagriež burkānu šaurās šķēlītēs. Tāpat nomizo un plānās šķēlēs sagriež sīpolus. Sakarsē katlā mazliet olīveļļas. Eļļā glazē sīpolu šķēles, tad pievieno burkānus un mazliet cukura. Glazē dažas minūtes, bet neļauj apbrūnēt. Pievieno saldo krējumu, sāli, piparus, mārrutkus, vaniļu un laima miziņu. Karsē, kamēr gatavs.
2. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagriež čabatu 3-4 cm biezās šķēlēs un izvieto uz cepamās plātnes. Uzpilina uz maizes mazliet olīveļļas, uzkaisa nedaudz timiāna un sāls. Liek krāsnī un cep, kamēr tā kļūst zeltaini brūna (aptuveni 5-10 minūtes).
3. Burkānu biezeni liek uz krostīnu šķēlēm, dekorē ar zilā siera gabaliņiem. Pasniedz ar baltvīnu, piemēram, Pinot Grigio vai Vino Verde.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rīgā uzstāsies leģendārā grupa Scorpions

Šodien sākas biļešu iepriekšpārdošana uz leģendārās rokgrupas Scorpions 60. gadadienas iespaidīgo jubilejas koncerttūri, kuras vienīgā pieturvieta Baltijā būs Latvija - 11 jūnijā Arēnā Rīga, inform...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?