Gatavojam rudens dāsnās veltes
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Jēra gaļas šašliks ar pikanto aličas čatniju
Samarinē jēra gaļu ar garšvielām pēc savas izvēles.
No plūmēm
gatavo čatniju.
Čatnija pagatavošanai vajadzēs: 200 g cukura,
200 ml etiķa, 200 g seleriju kātu, 100 g zaļās paprikas, 200 g
plūmju daiviņu, 1 pāksti čili piparu
Katliņā izkausē cukuru,
līdz izveidojas viendabīga masa, pievieno etiķi un, lēni maisot,
ļauj veidoties sīrupam. Tam pievieno sīki sagrieztus seleriju
kātus. Pēc 10 min pievieno kubiņos sagrieztu zaļo papriku un čili
piparus. Masu lēni vāra 20 min, tad pievieno plūmju daiviņas. Uz
maigas uguns vāra vēl 5 min.
Grilē šašliku. To pasniedz ar
grauzdētu maizi un aličas čatniju.
Kabaču pankūkas ar kazas siera krēmu
Pankūku pagatavošanai vajadzēs: 200 g kabaču, 2 ēd. k. miltu, 2
ēd. k. skābā krējuma, 1 olu, sāli, piparus
Kazas siera krēmam
vajadzēs: 100 g kazas siera, 100 g Filadelfijas siera, 2 ķiploka
daiviņas, maurlociņus
Krēma sastāvdaļas rūpīgi sablenderē un
pievieno sakapātus maurlociņus.
Pagatavo pankūku masu. Uz pannas
cep pankūkas. Pasniedz kārtās ar kazas siera krēmu (pankūku apziež
ar krēmu, liek virsū nākamo pankūku un atkal uzziež krēmu).
Aličas (Kaukāza plūmes) un riekstu kārtojums
8 personām vajadzēs: 100 g cukura, 100 g liķiera Amaretto, 750 g
plūmju bez kauliņiem, 25 g sviesta, 200 g biskvītu Dāmu pirkstiņi
vai citus, 400 g maskarpones siera, 200 g saldā krējuma, 140 g
lazdu riekstu
Plūmes vāra katliņā (pusglāze ūdens, 2 ēd. k.
cukura), līdz cukurs izkūst. Atdzesē. Pievieno liķieri
Amaretto.
Uz pannas kausē 2 ēd. k. cukura, līdz
veidojas karamele, pievieno riekstus un ātri izlej uz pergamenta,
lai masa atdziest. Tad to sadala ar nazi, veidojot riekstu
griljāžu.
Gatavo krēmu: saputo maskarpones sieru ar atlikušo
cukuru un pievieno putukrējumu.
Deserta traukā liek biskvītus,
virsū kārto sagatavotās plūmes un ar konditorejas maisiņu spiež
krēmu, pārkaisa ar riekstu griljāžu.
Ja trauks ir pietiekami
liels, tādā pašā secībā virsū veido otru kārtu. Pēdējo virsū liek
krēmu, ko pārkaisa ar riekstiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri