Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Gatavojiet, gaidot Pirmo Adventi

Šī nedēļa sākas ar pirmo sniegu un noslēgsies ar Pirmo Adventi. Lai gaidāmo svētku un ziemas sajūtu papildina arī gardi ēdieni! Pupiņu un siera sacepums ir sātīgs un pikants ēdiens. Būs gards, gards gan sagaidot Adventes laiku ģimenes lokā, gan cienājot viesus. Burkānkūkas «oriģināls» nācis no BBC Good food krājumiem. Teikšu, kā ir - burkānkūkas ir vienas no manām mīļākajām kūkām rudens un ziemas sezonā, tāpēc esmu izmēģinājusi dažādas. Bet, kopš atklāju šo recepti, citas burkānkūkas vairs necepu.

Savukārt kuskusa un auzu pārslu našķis tiešām ir mazs našķis, ko pagatavo tad, kad «mājās nekā nav», bet gribas kaut ko saldu. Vismaz manas virtuves krājumos iesākta kuskusa paka un auzu pārslas atrodas vienmēr.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Našķis ziemas vakariem

Sastāvdaļas 2 porcijām: 75 g kuskusa, 2,5 ēd. k. auzu pārslu, 100 ml piena, 1 skābs ābols, 2 tējk. kanēļa, 4 tējk. medus, 1 ola
1. Kuskusu pārlej ar pienu un uzbriedina.
2. Kad kuskuss uzbriedis, tam pievieno rīvētu ābolu, kanēli un auzu pārslas.
3. Olu sakuļ ar medu un pievieno kuskusa masai. Visu samaisa.
4. Liek cepamajos trauciņos vai papīra kēksa formiņās.
5. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos aptuveni 25 minūtes.
6. Ēd siltu vai aukstu. Gards ar saldējumu!

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 8 personām: 500 g saldētu pupiņu pākšu, 250 g labi kūstoša siera, 100 ml saldā krējuma, 1 ēd. k. tomātu pastas, 1 ola, 5 saulē kaltēti tomāti, sauja melno olīvu, 1 paprika (lai krāsaināk - 1/2 dzeltenas, 1/2 sarkanas), 2 nelieli sīpoli, 2 ķiploka daiviņas, 50-100 g plānās šķēlēs sagrieztas salami vai čorizo, sāls, eļļa apcepšanai
1. Saldētas pupiņas ieber cepamtraukā un noliek malā - lai atlaidinās, kamēr tiek sagatavotas pārējās sastāvdaļas.
2. Papriku sagriež gabaliņos, sīpolus ripiņās, ķiploku smalki sakapā, pievieno sāli un uz pannas nedaudz (2-3 min.) apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi un paprika mīksta, bet ne līdz galam izcepusies.
3. Sieru sarīvē uz vidēji rupjas rīves. Divas dāsnas saujas noliek malā, bet pārējo sajauc ar saldo krējumu, olu un tomātu pastu, pieber sāli.
4. Daļu siera un saldā krējuma maisījuma pārlej pupiņām, tad virsū liek apceptos sīpolus, papriku, desu ripiņas, sagrieztus saulē kaltētos tomātus, pārkaisa ar olīvām un pārlej atlikušo siera un saldā krējuma masu.
5. Cepamtrauku pārsedz ar foliju, liek cepeškrāsnī un cep 180-200 grādos apmēram 40 min.
6. Tad foliju noņem, sacepumu pārkaisa ar iepriekš malā nolikto sieru. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl apmēram 15-20 min.
7. Pasniedz uzreiz karstu.

3. Kamēr kūka atdziest, samaisa krēmsieru ar krēju

Sastāvdaļas 16 porcijām: 1 vidējs apelsīns, 150 g rozīņu (var aizstāt ar valriekstiem vai dzērvenēm), 130 ml augu eļļas, 240 g kviešu miltu, 3 tējk. cepampulvera, strīķētas, 1 tējk. malta kanēļa, 140 g tumšā muskavado cukura, 2 olas, aptuveni 300 g smalki rīvētu burkānu (aptuveni 400 g nerīvētā formā; krēmam: 150 g svaigā krēmsiera, 100 g skāba krējuma, 3 ēd. k. pūdercukura, 1/2 tējk. smalki rīvētas apelsīna miziņas, 1 tējk. citrona sulas
1. Uzkarsē krāsni līdz 160 C. Smalki sarīvē apelsīna mizu un izspiež tā sulu. Aplej rozīnes ar sulu, iemaisa tur rīvēto miziņu un ļauj mirkt, kamēr gatavo mīklu.
2. Viegli ieeļļo veidni (parasti izmanto četrkantīgu, bet tikpat labi var lietot apaļo kūku veidni ar noņemamām malām). Samaisa miltus ar cepampulveri un kanēli.
2. Vienai no olām atdala dzeltenumu no baltuma. Baltumu liek mazā trauciņā, bet dzeltenumu lielā. Atlikušo olu iesit pie dzeltenuma un pieber klāt cukuru. Ar mikseri puto, kamēr biezs un putains. Lēnām lej iekšā eļļu un turpina putot lēnā ātrumā, kamēr masa kļūst viendabīga.
3. Ar silikona lāpstiņu iemaisa miltus. Mīklā iemaisa rīvētos burkānus un rozīnes ar visu šķidrumu. Šķipsnu cepampulvera pieliek klāt olu baltumam un saputo to mīkstās putās, pēc tam uzmanīgi iemaisa kūkas mīklā (nepārmaisot). Masu liek iekšā formā. Cep vienu stundu, kamēr pacēlusies, un gatavību pārbauda ar koka irbulīti - iedur to kūkas vidū, un, ja tas, izņemts ārā, ir sauss, tad kūka ir gatava.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies Andorijs Dārziņš

Andorijs Dārziņš 16.01.1953. – 17.11.2024. Atvadīšanās piektdien, 22. novembrī, plkst. 14.00 Rīgas Kremācijas centra mazajā zālē. Tuvinieki








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?