Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Iespēja redzēt Latvijā

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Latvijas Future tenisa turnīrā Jūrmalā šonedēļ startēs pastāvīgie Deivisa kausa komandas dalībnieki Andis Juška un Deniss Pavlovs. Lielupes kortos notiekošais turnīrs gan tiek pozicionēts kā topošo profesionāļu iespēja pieteikt sevi starptautiskā apritē, taču tā reizē ir arī vadošo tenisistu teju vienīgā iespēja parādīt sevi pašmāju līdzjutējiem. Pamatturnīrā Latviju pārstāvēs arī vairāki jaunās paaudzes tenisisti Artūrs Kazijevs, Miķelis Lībietis, kā arī brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus. Pirms turnīra aicinājām uz sarunu Latvijas otro raketi Andi Jušku.

Lielupē būsi viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru! Vai tas neradīs lieku uztraukumu?

Nē, uztraukuma noteikti nav. Jūtos ļoti labi. Būs patīkami uzspēlēt mājās. Vairāk uztraukuma parasti ir pirms Deivisa kausa spēlēm savu skatītāju priekšā. Šis ir parasts maziņš Future līmeņa turnīrs. Šogad, ja nemaldos, esmu spēlējis tikai trijos tik mazos turnīros.

Tātad galvenais uzdevums būs sevi atrādīt mājiniekiem?

Mērķis ir labi nospēlēt. Jāparāda savs labākais sniegums, un tad jau redzēsim, vai izdosies uzvarēt. Pēc reitinga, droši vien būšu favorīts. It kā rangā augstāk ir itālietis Grasi, taču jāņem vērā, ka viņš spēlē katru nedēļu. Ja to dara cauru gadu un nevar iekļūt starp 350 labākajiem, tad no tā nav lielas jēgas. Viņam ir ap 40 turnīriem gadā. Man tik daudz nav.

Pēdējos gados Jūrmalā nespēlēji, lai gan piedalījies turnīros Igaunijā. Kādēļ tāda izvēle?

Latvijā nespēlēju tāpēc, ka Jūrmalas Future parasti sakrita vienā laikā ar Tamperes Challenger turnīru. Tikai 45 minūšu lidojumā, labi pieejams turnīrs, kas tomēr ir līmeni augstāks par Future. Tur tomēr ir citi reitinga punkti un cita sajūta.

Kā vērtē savu līdzšinējo sezonu? Sākums iepriekšējos gados šķita veiksmīgāks!?

Pirmām kārtām ir samazinājies turnīru skaits, kuros piedalos. Tas tāpēc, ka nu esmu precējies, turklāt sieva ir stāvoklī, tāpēc man ir daudz jaunu pienākumu. Tagad jācenšas ir savienot sportu ar ģimeni. Ja mazāk spēlēju, ir grūtāk savākt punktiņus rangā. Ir grūti aizbraukt uz divām nedēļām un baigi labi nospēlēt. Ir jābrauc uz mēnesi, un tad ceturtajā nedēļā var cerēt, ka būsi labā formā.

Tas nozīmē arī kritumu pasaules rangā, kur pašlaik jau esi 433. vietā!

Tas tāpēc, ka visu laiku tie punkti deg. Lai tā nebūtu, ir jāspēlē un jāspēlē. Ja to nedari, zaudē reitingu, kaut kur vairs neesi starp izliktajiem, un viss kļūst arvien grūtāk. Laika gaitā, protams, centīšos tikt atpakaļ iepriekšējā līmenī.

Šogad mazāk sanācis piedalīties arī Challenger turnīros...

Salīdzinot ar iepriekšējām vasarām, šogad ar Challenger turnīriem ir traki. Pat kvalifikācijas turnīrā spēlē tenisisti, kuri pasaules rangā ir divsimtajās vietās. Tas tāpēc, ka ievērojami samazinājies turnīru skaits. Iepriekš vienā nedēļā bija trīs Challenger turnīri, bet tagad ir viens, uz kuru visi arī brauc.

Par tevi savulaik runāja kā par potenciālu top 100 spēlētāju! Kā pietrūcis, lai to realizētu?

Tas ir ļoti grūti sasniedzams mērķis. Tas ir milzīgs darbs apvienojumā ar veiksmi. Līdz divsimtniekam var tikt ar darbu, tālāk nepieciešama veiksme. Tā apgalvo liela daļa treneru. Jātrāpa spēlēt pareizajos turnīros. Dažkārt sacensībās, kur var iegūt daudz punktu, sabrauc ne tik stipri tenisisti vai arī tādi, kuri nav labākajā formā. Ja tādā izdodas trāpīt un labi nospēlēt, ir iespēja pakāpties.

Biežāk sanāk neuzminēt ar turnīriem?

Ne gluži tā. Tas ir vairāku apstākļu kopums. Dažreiz neizturēja nervu sistēma - divas spēles labi nospēlēju, bet trešajā iekšēji sabruku.

Kad sasniedzi savu karjeras augstāko - 226. - pozīciju, neizdevās aizķerties?

Tajā laikā vairāk braukāju pa Challenger turnīriem, taču īsti nepaveicās ar izlozēm. Bieži uzkritu uz galvenajiem favorītiem, kuri ir tuvu labāko simtniekam. Vairākas spēles pēc kārtas zaudē un, lai gan esi ap divsimto pozīciju, pašam liekas, ka ap sešsimto. Nevienu nevar vinnēt, un tā pārliecība pazūd. Kamēr tieku no tās bedres ārā, ir atkal jāaizstāv svarīgi ranga punkti, atkal ir iekšējs nemiers, kas neļauj parādīt labāko spēli. No malas tas šķiet viegli, taču pirms turnīra nevar domāt - lūk, to, to un to uzvarēšu. Visi cīnās, lai kādu pozīciju rangā ieņemtu.

Uz ko tagad tiecies tenisā?

Gribētu saglabāt labu pozīciju dubultspēlēs, kas ļautu piedalīties Challenger pamatturnīros. Nav jau tā, ka esmu vecs vienspēlei. Arī 26 gados ir piemēri - tenisisti, kuri ar veiksmes palīdzību ir izsitušies.

Vai Future turnīros var nopelnīt?

Tas ir sarežģīti. Piemēram, Šveicē uzvarēju gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīrā, bet pabeidzu mīnusos. Tur ir dārga dzīvošana. Lai nopelnītu, ir vai nu jāspēlē tādās valstīs kā Uzbekistāna, kur ir lēta dzīvošana, vai arī jāuzvar pilnīgi visos turnīros. Kā izdzīvoju? Ar atbalstu palīdz federācija, un arī šo to nopelnīt var klubu spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?