Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Jocīgi ievārījumi

Šoreiz trīs īpašas, bet vienkārši pagatavojamas ievārījumu receptes no žurnāla Dienas Ēdieni lappusēm. Recepšu autore ir Viktorija Puķe. Par saviem ievārījumiem viņa saka - reizēm ir vērts pārsteigt savu ģimeni vai draugus ar tādiem ēdieniem, kuru sastāvdaļas vien jau rada šaubas, vai tas viss maz ir apvienojams un ēdams. Eksperimentējiet un baudiet!

Par plūmju un banānu čatni Viktorija saka - ievārījums labi der kopā ar gaļu un cepešiem, kartupeļu pankūkām.

Par citronu un timiāna džemu dod padomu - ja sanācis pārāk šķidrs, tas jāvāra vēlreiz un jāpieliek vēl pektīna cukurs, bet noteikt ievārījuma kondīciju var tikai pēc tā pilnīgas atdzišanas. Citrona sulu var atšķaidīt ar ūdeni (lai kopā sanāk 500 ml), taču tad var gadīties, ka džems būs pārāk šķidrs. Citronu džems ir ideāls pie zivs un gaļas, pie biezpiena sieriem, fetas, kazas siera.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Plūmju un banānu čatnijs

Sastāvdaļas 500 ml burciņai: 400 g plūmju, 100 g nomizotu banānu, 150 g cukura, 50 g mazo, tumšo rozīņu, 100 g sagrieztas baltās paprikas, 3-4 ēd. k. etiķa, 2-3 krustnagliņas, 2 čili pipari, sarīvēta puscitrona miziņa.
1. Plūmes nomazgā un izņem kauliņus. Mīkstumu sagriež mazākos gabaliņos.
2. Arī banānu nomizo un sagriež.
3. Visu samaisa ar cukuru un atstāj uz stundu, lai izdalās sula.
4. Pēc tam uz mazas uguns, visu laiku maisot, vāra aptuveni stundu.
5. Ja šķidruma paliek par maz, pielej nedaudz ūdens.
6. Pievieno rozīnes, sagrieztu papriku, sasmalcinātus čili piparus, krustnagliņas, etiķi un citrona miziņu un vāra vēl 20-30 minūšu.
7. Čatniju vēl karstu pilda tīrās, sausās burkās ar skrūvējamu vāku un glabā aukstā vietā.

Timiāna un citrona džems

Sastāvdaļas 500 ml burciņai: 500 ml svaigi spiestas citrona sulas, 3-4 citronu miziņa (loksnes, tikai dzeltenā daļa), 200-300 g timiāna, 330 g ievārījuma cukura ar pektīnu (ja kādam šķiet pamaz, var papildus pievienot parasto cukuru pēc garšas).
1. Citrona sulu ar ūdeni uzkarsē, pievieno citrona miziņas, timiāna zariņus un vāra aptuveni 10 minūšu.
2. Šķidrumu nokāš, lej katlā un liek atpakaļ uz uguns, pievieno pektīna cukuru un vāra pēc instrukcijas, kas atrodama uz cukura paciņas.
3. Džemu liek burciņās, atdzesē un ievieto ledusskapī.

Brūkleņu un sīpolu ievārījums

Sastāvdaļas divām 500 ml burciņām: 1 kg sīpolu, 1 kg brūkleņu, 400 g brūnā cukura, 2 sakapātas čili pākstis, 1 ķiploka galviņa, 50 ml sarkanvīna etiķa, 100 ml upeņu sīrupa, 50 ml balzametiķa, 100 ml ūdens.
1. Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās.
2. Ķiplokus notīra un smalki sakapā.
3. Katliņā ar biezu dibenu uzkarsē eļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, līdz sīpoli ir caurspīdīgi.
4. Pievieno brūklenes, cukuru un pacep vēl divas minūtes.
5. Pievieno pārējās sastāvdaļas un uz mazas uguns tvaicē 45-60 minūtes, līdz veidojas pabieza masa.
6. Vēl siltu salej tīrās burkās, aizskrūvē vāku. Glabā vēsā vietā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?