Jocīgi ievārījumi
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Plūmju un banānu čatnijs
Sastāvdaļas 500 ml burciņai: 400 g plūmju, 100 g nomizotu
banānu, 150 g cukura, 50 g mazo, tumšo rozīņu, 100 g sagrieztas
baltās paprikas, 3-4 ēd. k. etiķa, 2-3 krustnagliņas, 2 čili
pipari, sarīvēta puscitrona miziņa.
1. Plūmes nomazgā un izņem
kauliņus. Mīkstumu sagriež mazākos gabaliņos.
2. Arī banānu
nomizo un sagriež.
3. Visu samaisa ar cukuru un atstāj uz
stundu, lai izdalās sula.
4. Pēc tam uz mazas uguns, visu laiku
maisot, vāra aptuveni stundu.
5. Ja šķidruma paliek par maz,
pielej nedaudz ūdens.
6. Pievieno rozīnes, sagrieztu papriku,
sasmalcinātus čili piparus, krustnagliņas, etiķi un citrona miziņu
un vāra vēl 20-30 minūšu.
7. Čatniju vēl karstu pilda tīrās,
sausās burkās ar skrūvējamu vāku un glabā aukstā vietā.
Timiāna un citrona džems
Sastāvdaļas 500 ml burciņai: 500 ml svaigi spiestas citrona
sulas, 3-4 citronu miziņa (loksnes, tikai dzeltenā daļa), 200-300 g
timiāna, 330 g ievārījuma cukura ar pektīnu (ja kādam šķiet pamaz,
var papildus pievienot parasto cukuru pēc garšas).
1. Citrona
sulu ar ūdeni uzkarsē, pievieno citrona miziņas, timiāna zariņus un
vāra aptuveni 10 minūšu.
2. Šķidrumu nokāš, lej katlā un liek
atpakaļ uz uguns, pievieno pektīna cukuru un vāra pēc instrukcijas,
kas atrodama uz cukura paciņas.
3. Džemu liek burciņās, atdzesē
un ievieto ledusskapī.
Brūkleņu un sīpolu ievārījums
Sastāvdaļas divām 500 ml burciņām: 1 kg sīpolu, 1 kg brūkleņu,
400 g brūnā cukura, 2 sakapātas čili pākstis, 1 ķiploka galviņa, 50
ml sarkanvīna etiķa, 100 ml upeņu sīrupa, 50 ml balzametiķa, 100 ml
ūdens.
1. Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās.
2. Ķiplokus
notīra un smalki sakapā.
3. Katliņā ar biezu dibenu uzkarsē
eļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, līdz sīpoli ir caurspīdīgi.
4.
Pievieno brūklenes, cukuru un pacep vēl divas minūtes.
5.
Pievieno pārējās sastāvdaļas un uz mazas uguns tvaicē 45-60
minūtes, līdz veidojas pabieza masa.
6. Vēl siltu salej tīrās
burkās, aizskrūvē vāku. Glabā vēsā vietā.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri