Ķeizara dārzenis sparģelis
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Sparģeļu krēmzupa ar kūpinātu lasi
2 PORCIJĀM VAJADZĒS: 100 g kartupeļu, 100 g sparģeļu,
100 g
saldā krējuma,
50 g kūpināta laša, 100 g ūdens, mazliet citrona
sulas, cukuru, sāli
Vispirms sparģeļus nomizo. Mizas ārā nemet,
bet liek tās katliņā, pārlej ar ūdeni un liek vārīties. Gatavo tādu
kā uzlējumu, nokāš, pievieno cukuru, sāli, mazliet citrona sulas,
lai būtu garšīgs buljons.
Nomizotos sparģeļus liek traukā,
pārklāj ar drāniņu vai dvielīti. Pārlej sparģeļus ar pagatavoto
buljonu, uzliek traukam vāku. Ļauj sparģeļiem atdzist dabiskā
veidā, bez ledusskapja un citām aukstuma ierīcēm.
Pa to laiku
novāra kartupeļus gandrīz mīkstus, pievieno atdzesētos sparģeļus,
saldo krējumu un vāra uz mazas uguns apmēram 10 min. Tad visu
sablenderē ar rokas blenderi, pasniedz ar sakapātu kūpinātu lasi un
novārītām sparģeļu šķēlītēm.
Tvaicēts zandarts ar sparģeļiem
2 PERSONĀM VAJADZĒS: 2 zandarta filejas (300- 400 g),
140 g
sparģeļu, 150 g kartupeļu, 75 g saldā krējuma, 25 g sviesta, 20 g
svaigu gurķu, 20 g balto redīsu, 20 g burkānu, sāli un piparus pēc
garšas
Zandarta fileju mazliet apsāla un sapiparo, ietin filejā
sparģeļus un liek tvaicēties apmēram 20 min. (Mājas apstākļos ielej
vidēja lieluma katliņā nedaudz ūdens, uzvāra to. Zivi ievieto
caurdurī un novieto virs katliņa, pāri tam uzliek vāku.) Gatavo
zivi pasniedz ar kartupeļu biezeni un svaigi rīvētiem dārzeņiem
(burkāns, redīss, gurķis). Vēlams dārzeņus pirms tam paturēt ledus
ūdenī, lai tie būtu kraukšķīgi. Dārzeņus jārīvē garos smalkos
salmiņos.
Laima sparģeļu pīrāgs ar sparģeļu krēmu
10 PORCIJĀM VAJADZĒS: krēma pagatavošanai - 2 olu dzeltenumus, 3
ēd. k. cukura, 350 g saputota saldā krējuma un
4 novārītus
sablenderētus sparģeļus
Karstā ūdens peldē saputo olu
dzeltenumus un cukuru, pievieno saputotu saldo krējumu un
sablenderētus sparģeļus.
Pīrāga pildījuma pagatavošanai
400
g cukura, 2 ēd. k. miltu, 4 olas, 70 g sviesta, 60 g piena, 4 laima
augļu miziņas un sulu, 4 novārītus sparģeļus.
Laima miziņu
smalki sarīvē un sajauc kopā ar pārējām sastāvdaļām.
Smilšu
mīklas pamatne
Pamatni no smilšu mīklas izveido nedaudz
bļodveidīgu un apcep krāsnī, kamēr tā kļūst zeltaina. Tad bļodiņā
ievieto pildījumu un cep krāsnī vēl 20 min. Pirms pasniegšanas
virsū liek iepriekš pagatavoto krēmu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
1 komentārs
tere